Senirkent Hastanesindeki Şiddet Yerinde İncelendi

14 Aralık 2012 18:50

Senirkent İlçe Hastanesi'nde hafta içinde meydana gelen sözlü şiddet olayı Sağlık Çalışanlarının Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu tarafından yerinde incelendi.

Isparta Burdur Tabip Odası Sağlık Çalışanlarının Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu üyeleri ve Dr. Deniz Akgün tarafından gerçekleştirilen ziyaretle Senirkent İlçe Hastanesi'nde 03.12.2012 tarihinde yaşanan sözlü şiddet olayı ile ilgili incelemelerde bulunuldu. Buna göre;

* Olay günü üniversite öğrencisi bir vatandaşımızın 112'yi arayarak hasta bir yakını için ambulans talep ettikten sonra kendisine telefonda sorulan soruları gerekçe göstererek hastanedeki sağlık çalışanlarına sözlü şiddet uyguladığı belirtilmektedir.

* Senirkent İlçe Hastanesi'nde bundan önce de kamuoyuna yansımayan benzer sözlü şiddet olayları yaşanmıştır.

* Sağlık alanında yaşanan sözlü şiddet olayları sağlık personelinin motivasyonunu ve dolayısıyla sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz etkilemektedir.

* Senirkent İlçe Hastanesi'nde yaşanan olaylarda önemli bir neden öğrencilerin sağlık hizmetlerine yönelik beklentileriyle ilgilidir. İlçede 2000 kadar öğrenci yaşamaktadır. Öğrencilere yönelik sağlık ve sosyal destek hizmetleri sadece İlçe Hastanesi'ndeki personelin çabalarıyla karşılanamamaktadır. SDÜ Rektörlüğü, Valilik ve Tabip Odası tarafından yürütülecek projeler aracılığı ile öğrencilerin temel sorunlarının belirlenmesi ve psikososyal destek hizmetlerinin organize edilmesi gerekmektedir.

* Olay günü sağlık personeline sözlü şiddet uygulayan vatandaşın alkollü olduğu iddia edilmektedir. İlçede alkol ve madde kullanım bozukluğu nedeniyle destek hizmeti gereksinimi talebi olan vatandaşların olup, olmadığı araştırılmalıdır.

* Sağlık personeli ile vatandaş arasında zaman zaman yaşanabilen iletişim sorunlarının altında yatan temel nedenlerden biri vatandaşların sağlık hizmetlerinden beklentilerinin yüksek düzeyde olmasıdır. Sağlık kurumları kısıtlı olanaklarıyla bu beklentilerin tamamını karşılayamayabilirler. Bu beklentilerin karşılanamaması durumunda vatandaşların SABİM, BİMER gibi şikayet mekanizmalarına yönlendirilmesi uygulamasından vazgeçilmelidir”.

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...