“İlkokulumuzu geri istiyoruz”

7 Ağustos 2012 13:57

Gülistan Mahallesi sakinleri;

 

 

Gülistan Mahallesi sakinleri, Gülistan İlköğretim Okulu’nun ilkokul kısmının kapatılarak 1. Sınıftan itibaren kademeli şekilde başka okullara kaydırılmasına tepki göstermek amacıyla toplandı.

Gülistan İlköğretim Okulu binası önünde toplanan mahalle sakinleri adına açıklama yapan Mahalle Muhtarı Zuhal Top,  “minicik çocuklarımızın bulvar gibi caddelerden sırtındaki çantalarla geçerek sabah okuluna, akşamüstü evine yalnız başına ulaşması mümkün değildir” dedi.

Gülistan Mahallesi Muhtarı Zuhal Top, Okulun iki okula da eğitim verebilecek fiziki yeterlilikte olduğunu belirterek şunları söyledi: “Burada mahallemizin şu an en büyük problemini çözmek için toplanmış bulunmaktayız.

Okulumuzun ilkokul kısmının kapatılarak 1. Sınıftan itibaren kademeli şekilde başka okullara kaydırılmasının mahallemizde büyük sıkıntılar doğuracağını düşünüyoruz.

Mahallemizin etrafı çevre yolu sayılabilecek özelliğe sahip caddelerle çevrilidir. O yürümekte dahi halen zorlanan minicik çocuklarımızın bulvar gibi caddelerden sırtındaki çantalarla geçerek sabah okuluna, akşamüstü evine yalnız başına ulaşması mümkün değildir. Bu arada öğleyin gelip geçmesini akla dahi getirmek istemiyorum.

Yolda karşılaşacağı olumsuzluklardan okulumuzun sadece ortaokul olmasına karar veren yetkililerin ve ilgili komisyon üyelerinin de sorumlu olacağının bilinmesini isteriz.

Kısacası biz; 1996 yılındaki kesintisiz temel eğitim yasasından önceki hüviyetimize yani ilkokulumuza geri dönmek istiyoruz.

Okulumuzun iki okula da eğitim verebilecek fiziki yeterlilikte olduğunu aşağıdaki rakamlar ile göstermek istiyorum:

ESKİ BİNA (İLKOKUL İÇİN DÜŞÜNÜLEN BİNA)

DERSLİK SAYISI   : 14

ANASINIFI-2.3. VE 4. SINIFLARIN DIŞINDA KALAN DERSLİK SAYISI: 4

: YOK : YOK

BİRİNCİ SINIFLARIN MUHTEMEL DERSLİK SAYISI         : 4

DERSLİK İHTİYACI

DERSLİK FAZLALIĞI

YENİ BİNA (ORTAOKUL)

DERSLİK SAYISI

MEVCUT DOLU DERSLİK SAYISI (5. SINIFLAR DAHİL) (3 YIL SONRAKİ DURUM İTİBARIYLA) DERSLİK İHTİYACI

DERSLİK FAZLALIĞI       :2

Yetkililerimizin konuya duyarlı yaklaşarak problemi çözecekleri inancıyla saygılarımı sunuyorum”.

 

 

 

Bu haber 1352 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...