Öğrencilere ‘Sorumluluk’ Dersi veriliyor

13 Aralık 2012 18:37

Mustafa Şener İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim – öğretim gören bin 380 öğrenci AB Ulusal Projesi kapsamında SDÜ Araştırma Geliştirme Uygulama Kulübü öğrencileri tarafından ‘Sorumluluk’ dersi veriliyor. Okul Müdürü Halil Kaya; “Projedeki ana amacımız öğrencilerimizin kendisine, arkadaşına, öğretmenine, anne ve babası ile devletine karşı sorumluluklarını öğretmek” dedi.

Anadolu Mahallesinde bulunan Mustafa Şener İlkokulu ve Ortaokulu yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Okulda dün de Avrupa Birliği Ulusal Projesi uygulamasına başlandı. 12 Üniversite öğrencisinin katıldığı söz konusu proje 3 hafta sürecek.

KAYA; “HAYALİMİZDEKİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

Mustafa Şener İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Halil Kaya, proje çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bu konu yani okulumuzla üniversitemizi birleştirmek bizim uzun süredir hayalimizde vardı ve bir gün mutlaka gerçekleştireceğimizi düşünüyorduk. O da bugüne nasipmiş.

“ÜNİVERSİTEMİZİ OKULUMUZA GETİRMEK İSTEDİK”

Bu doğrultuda hem İlkokul hem Ortaokulumuzda bulunan toplam bin 380 öğrencimize yönelik olarak Süleyman Demirel Üniversitemizle işbirliği içinde Üniversitenin Araştırma ve Geliştirme Kulübü öğrencileri tarafından öğrencilerimize çeşitli konularda dersler verilmeye başlandı. Bugün başlayan derslere 12 üniversite öğrencisi katılmakta olup, dersler 3 hafta sürecek ve proje bu süre sonunda tamamlanacaktır.

“PROJEMİZ 18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARI KAPSIYOR”

Üniversite öğrencileri ile birlikte Avrupa Birliği Ulusal Projesi çerçevesinde ana hedefimiz Hem çocukların hakları hem sorumluluklarının kendilerine aşılanmasıdır. (-18) olarak da adlandırılan yani 18 yaşından küçük çocukları kapsayan ve bu gruptaki çocuklara hitap eden bu projemizle kendi haklarının yanında çeşitli kişi ve kurumlara yönelik sorumluluklarını da aktarmak istiyoruz.

“HEDEFİMİZ; ÇOCUKLARA SORUMLULUKLARINI ÖĞRETMEK”

Çocuklarımızın başta kendilerine karşı sorumlulukları olmak üzere, anne ve babalarına karşı, öğretmen ve okuluna karşı, büyüklerine karşı ve neticede de devletine karşı sorumluluklarının neler olduğunu öğretmek projemizin ana hedefidir. İnşaallah proje süresi olan 3 haftalık süreçte bunu sağlamış olacağız” dedi.

 

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...