‘Bizler her zaman vatan, bayrak, millet için hayatını feda etmeye hazır zümrenin fertleriyiz”

18 Ekim 2016 15:56

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Isparta Şube Başkanı O. Mümtaz Çapçı, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı söylemlerle yıpratılmaya çalışıldığını belirten Çapçı, “Bizler;15 Temmuz kalkışmasında ordu içerisinde ki emperyalizmin uşaklığını yapan, hain, işbirlikçi baş aktörlerini gözünü bile kırpmadan kendi canlarını feda ederek önleyenlerin, yapılmak istenen ihanet planlarına engel koyanların zümresiyiz” dedi.

TEMAD Isparta Şube Başkanı O Mümtaz Çapçı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bizler; Türk silahlı kuvvetlerinin isimsiz kahramanları, savaş da en önde, tuzaklanmış, mayınlanmış yollarda, dağlarda, çataklarda, derelerde, köprülerde her zaman her yerde Vatanın bölünmezliği uğruna ettiği yemine sadık, her zaman vatan, bayrak, millet için hayatını feda etmeye hazır zümrenin fertleriyiz. Bizler; kurtuluş savaşında ilk uçuşu yapan kahraman Vecihi Hürkuş, Antep savunmasının önderi Kılıç Ali, Seddülbahir kahramanı Bigalı Mehmet çavuş ve 15 Temmuz kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir’leriz. Bizler;15 Temmuz kalkışmasında ordu içerisinde ki emperyalizmin uşaklığını yapan, hain, işbirlikçi baş aktörlerini gözünü bile kırpmadan kendi canlarını feda ederek önleyenlerin, yapılmak istenen ihanet planlarına engel koyanların zümresiyiz. Dün olduğu gibi bu günde emperyalizmin taşeronlarına karşı en ön cephede savaşlar veren, şehitlik mertebesine ulaşan zümrenin fertleriyiz.

Uzunca bir süredir TSK’ya karşı yapılmak da olan yıpratmalarla, şanlı ordumuzu ve görev yapan tüm silah arkadaşlarımızı adeta değersiz kılma çabalarına her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir. "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" ‘Askerlerin görevi hayatını vermek, bunun için maaş alıyorlar, bana ekstra bir iyilik yapmıyorlar” gibi gelişi güzel söylemler ancak düşmanı sevindirir; bizleri ziyadesi ile üzer. Görevine sadık silah arkadaşlarımıza, vatan uğrunda verilen şehitlerimize, gazilerimize büyük haksızlıklar yapılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerimizle bir 17 Ekim Dünya Astsubaylar Gününü daha kutlar, çalışan, emekli tüm silah arkadaşlarımıza daha huzurlu, barış ve refah dolu mutlu günler dileriz. Başta milli mücadele kahramanı ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna hayatlarını veren şehitlerimizin, gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliriz. ‘’Tarihte

bütün bir vatanı, çok üstün düşman kuvvetleri karşısında son bir avuç toprağına kadar karış karış kahramanca ve namusluca savunmuş ve yine varlığını koruyabilmiş ordular görülmüştür. Türk Ordusu o cevherde bir ordudur. Yeter ki ona komuta edenler, komuta edebilme vasıflarına sahip olabilsinler.’’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk.”

Bu haber 874 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...