SDÜ’lü Öğretim Üyeleri Harvard Üniversitesi’nde Kongre’ye katıldı

17 Ekim 2016 17:53

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Atıf Can Seydim ve Prof. Dr. Zeynep Banu Seydim Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ‘Kronik Hastalıklar için Fonksiyonel ve Tıbbi Gıdalar: Biyoaktif Bileşikler ve Biyomarkerlar’ kongresine katılarak, üzüm ve elma sirkesi ile kefirin sağlık üzerine etkilerini anlattı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Atıf Can Seydim ve Prof. Dr. Zeynep Banu Seydim Amerika Birleşik Devletleri'nin Boston şehrindeki dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen "Functional and Medical Foods  for Chronic Diseases:Bioactive Compounds and Biomarkers" (Kronik Hastalıklar için Fonksiyonel ve Tıbbi Gıdalar: Biyoaktif Bileşikler ve Biyomarkerlar) isimli kongreye 22-23 Eylül tarihlerinde katıldı.

Kongrede Prof.Dr. Atıf Can Seydim "Effects of Grape and Apple Cider Vinegar on Oxidative and Antioxidative Status in High Cholesterol-Fed Rats" (Yüksek Kolesterol ile Beslenmiş Farelerin Oksidant ve Antoksidant Durumuna Üzüm ve Elma Sirkesinin  Etkileri)  isimli sunumu başarıyla gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Zeynep Banu Seydim ise "Effect of kefir on Fusobacterium nucleatum potentially causing intestinal cancer" (Bağırsak Kanserine Neden Olabilen Fusobacterium nucleatum'a Karşı Kefirin Etkisi) isimli sözlü sunumunda kefirin sağlık üzerine etkileriyle ilgili lisans öğrencisi Merve Dibekçi ile gerçekleştirdiği araştırma bulgularıyla ilgili önemli bilgiler verdi, soruları cevapladı.

Aynı zamanda Üniversite Teknokentinde kurulmuş ve ulusal tanınırlığı olan  Danem şirketinin tanıtımı da gerçekleştirildi ve doğal kefirin ne olduğu ve sağlık etkileri  hakkında bilgi paylaşımları yapıldı; Danem ingilizce katalogları dağıtıldı.

Tanıtımda Danem Gıda Mühendisi olarak çalışan ve üniversitede yüksek lisans eğitimine de devam eden Sevgi Atılgan poster sunumunu gerçekleştirdi ve önemli deneyim kazandı.

Bu haber 921 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...