Risk grupları grip aşısını yaptırmayı unutmasın!

13 Ekim 2016 16:39

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları da yaygınlaşmaya başladı.

Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın özellikle bu geçiş mevsimlerinde insanların daha fazla gribe yakaladıklarını söyleyerek “özellikle risk grubu dediğimiz düzenli tedavi gören hastalar ve 65 yaş üstü kişiler gribe yakalanmadan aşılarını olmalılar” dedi.

Havaların soğuması ile birlikte eczanelere girip aşıları da her yıl yenilenen grip aşılarını risk grubunda yer alan kişilerin mutlaka olması gerektiğini söyleyen Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın “Her yıl bu dönemlerde grip aşısı çıkıyor. Bu grip aşıları her yıl Dünya Sağlık örgütü tarafından belirlenen üç tane grip türüne göre hazırlanıyor. Geçen senenin grip aşısı bu yıl, bu yılın grip aşısı da gelecek yıl kullanılamıyor. Eylül, ekim aylarında çıkan grip aşısını özellikle risk grubunda yer alan 65 yaş üstündeki kişiler, diyabet hastaları, akciğer ve astım hastaları, kalp hastaları, çok sık üst so-lunum yolu enfeksiyonu yaşayan vatandaşları bu konuda özellikle grip aşısı olmalarını öneri-yoruz” diye konuştu.

Grip aşısının gribe yakalanmadan önce olunması gerektiğine dikkat çeken Garğın “Bu yılın grip aşısı eczanelere geldi. Grip aşısı olmak isteyen vatandaşlar aile hekimleri ile görüşerek eczanelere başvurabilir. Grip olduktan sonra grip aşısı olmanın çok fazla anlamı yok. Grip olmadan aşı olmak gerekiyor” dedi.

Geçmiş seneler de yaşanan aşı bulunamaması gibi bir sorunun yaşanmayacağını belirlen Garğın "Grip aşısında şuan için sorun  yok . Tüm eczanelerde stoklar yeterli. Geçen yıllarda kuş gribi. domuz gribi gibi olaylar sonrası vatandaşların yüklenmesi nedeniyle bazı zamanlar sıkıntı yaşanmıştı fakat bu yıl için her hangi bir stok sorunu yaşanacağını sanmıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 803 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...