Üniversite çalışanlarının sorunları masaya yatırıldı

13 Aralık 2012 18:20

Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi, geçtiğimiz gün Öğretmenevi Toplantı Salonunda Yükseköğretimin sorunları konusunda bir çalıştay düzenledi. Toplantıya çok sayıda üniversite çalışanı katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan şube başkanı Ali Balaban; “Milli Eğitim Bakanlığında çalışan arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların birçoğunu siz değerli üniversite çalışanlarımız da yaşamaktasınız. Hükümet YÖK Yasasını değiştirmek için çalışmalar yapıyor. Eğitim işkolunda hizmet veren bir sendika olarak konuya duyarsız kalamazdık. Bu sebeple Genel Merkezimiz; üniversitelerimizin içinde bulunduğu duruma, Üniversite çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara, YÖK ve yönetim anlayışına dikkat çekmek amacıyla 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında; Ankara’da "Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları Çalıştayı" düzenlemeye karar vermiştir. Bu çalıştayda Üniversitelerde Yönetim Sorunu, YÖK'te Yapısal Değişim İhtiyacı, Akademik -İdari Personelin Özlük, Ekonomik ve Demokratik Hakları ele alınacaktır. Bu çalıştaya hazırlık ve taleplerimizi Genel Merkeze iletmek amacıyla biz de bugün (12 Aralık 2012) bu toplantıyı düzenledik.

İşin mutfağında olan sizlersiniz. Sizlerin Yök Yasasında yer almasını istediğiniz hususları burada değerlendirerek sonucu genel merkezimize ileteceğiz. Aynı zamanda Ankara’da yapılacak olan çalıştaya akademik ve idari personelden birer temsilcimizi göndereceğiz. Arkadaşlarımız sizlerin görüş ve önerilerini bu çalıştayda dile getireceklerdir.

Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, çalıştayın üniversitelerimize, milletimize ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini diler, saygılar sunarım.” Dedi.

Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Doç.Dr. Şemsettin Kılınçarslan da bir konuşma yaparak çalıştaya Isparta şubesi olarak iki temsilci ile katılacaklarını ve burada Isparta’nın görüş ve önerilerini dile getireceklerini belirterek üniversite çalışanlarının görüş ve önerilerinin kendilerine yol göstereceğini dile getirdi.

Daha sonra toplantıya katılanlar ile konu tartışılarak rapor hazırlandı. Bu rapor 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak "Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları Çalıştayı"nda yetkililere aktarılacak.                                              

 

 

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...