“Güneykent tıbbi ve aromatik bitkiler için bulunmaz bir yer”

10 Ekim 2016 18:10

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün; “Güneykent tıbbi ve aromatik bitkiler için havası ve toprağı ile bulunmaz bir yer. Biz elimizdeki bu nimeti nasıl en iyi şekilde değerlendirebiliriz diye çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün “Gül turizmi sadece bir aylık hasat döneminde yapılabiliyor. Bunu sene içine yaymak ve sezonu uzatmak için Bulgaristan’dan getirdiğimiz yağlık lavanta türü olan lavender ile Kuyucak’ta yıllardır yetiştirilen lavandin fîdelerini diktik. Bu bahçeler yetiştiğinde gül turizminin yanı sıra lavanta ile de turist çekmeyi hedefliyoruz.

Gül turizminin bir aylık hasat dönemi ile sınırlı kalması nedeniyle girişimlerde bulunan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün Güneykent’te 18 bin metrekare bir arazi üzerine lavanta dikilmesini sağladı. Isparta Türkiye’nin gül bahçesi olmanın yanı sıra lavanta ve zambak gibi ürünlerle aromatik bitkiler cenneti. Ayrıca yöresel kekik ve kantaron gibi bitkileri ile de ıtri bitkilerin merkezi.

BAKA’nın girişimleri ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün’ün yoğun gayreti ile başlayan gül turizminin kapsamı şimdi daha da genişliyor. Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün; “Gül Kenti Güneykent için alternatif tarım ürünü ve turizm sezonunu uzatacak lavanta ile ilgili bahçe düzenlememiz tamamdır. Şimdiye kadar 4 bahçe tesis edildi. Lavender ve lavandin dikiminin yapıldığı bahçemiz örnek olur inşallah” diyerek duyurduğu çalışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...