Genç ve kadın girişimcilerimiz artıyor

3 Ekim 2016 18:10

TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, IPARD1 kapsamında 171 projeyle sözleşme imzaladıklarını ve 50 Milyon TL hibe desteği ödediklerini belirterek, bu kapsamda yılsonuna kadar 20 milyon lira daha ödeme yapılacağını bildirdi.

IPARD1'de kabul edilen projelerin yüzde 28'sinin IPARD2'de ise yüzde 48'sinin genç yatırımcılarının oluşturduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Süleyman Gülcü, daha önce yüzde 11 olan kadın yatırımcı oranının yüzde 26'ya yükseldiğini belirtti. Gülcü, “IPARD1'de 171 projenin yüzde 28'si genç yatırımcılar tarafından verilmişti. IPARD2'de ise bu rakam yüzde 48'e çıktı. IPARD2'de verilen projelerin yaklaşık yarısı genç yatırımcılar tarafından verildi. Bu da bizi sevindirdi. IPARD1'de projelerin yüzde 11'i kadın girişimciler tarafından sunulmuştu. IPARD2'de ise bu rakam yüzde 26'ya çıkmış durumda. Bu da bizim arzu ettiğimiz ve hedeflediğimiz şeylerden birisiydi. Bu sonuç şunu gösteriyor; biz vatandaşlarımıza kurumumuzla ilgili bilgileri etkin ve doğru şekilde aktarma noktasında başarılı olmuşuz. Ayrıca vatandaşımız proje hazırlama kültürü açısından son derece bilinçlenmiş” dedi.

Avrupa Birliği fonlarını yatırımlarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü birçok sektörde yatırımcılara yüzde 70'e varan oranlarda hibe desteği sağlıyor. Bu yönde IPARD1 ve IPARD2'deki yatırımlarla ilgili TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, önemli bilgiler paylaştı. IPARD 1 süresince 171 projeyle sözleşme imzaladıklarını belirten Doç. Dr. Gülcü, bu kapsamda 50 milyon lira hibe desteği sağladıklarını anlattı.

YILSONUNA KADAR 20 MİLYON LİRA DAHA HİBE ÖDEYECEĞİZ

Gülcü, “2016 yılı sonu itibariyle IPARD1 defterini, sayfasını tamamen kapatmış olacağız. IPARD 1 sürecince Isparta İl Koordinatörlüğü olarak 171 projeyle sözleşme imzaladık. Bu yatırımların bir kısmı faaliyete geçti, bir kısmı da tamamlanmak üzere. 171 projenin 146'sını tamamlamış ve faaliyete geçirmiş durumdayız. Bunlara ödemiş olduğumuz toplam hibe miktarı yaklaşık 50 milyon TL. Yıl sonuna kadar ödeyeceğimiz hibe miktarı ise bugün itibariyle yaklaşık 20 milyon lira” dedi.

40 YAŞ ALTI GENÇ YATIRIMCILARA VE KADIN GİRİŞİMCİLERE ARTI POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ

IPARD1'de kabul edilen projelerin yüzde 28'sinin IPARD2'de ise yüzde 48'sinin genç yatırımcılarının oluşturduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Süleyman Gülcü, daha önce yüzde 11 olan kadın yatırımcı oranının yüzde 26'ya yükseldiğini belirtti. Gülcü, “IPARD1'de 171 projenin yüzde 28'si genç yatırımcılar tarafından verilmişti. IPARD2'de ise bu rakam yüzde 48'e çıktı. IPARD2'de verilen projelerin yaklaşık yarısı genç yatırımcılar tarafından verildi. Bu da bizi sevindirdi. IPARD1'de projelerin yüzde 11'i kadın girişimciler tarafından sunulmuştu. IPARD2'de ise bu rakam yüzde 26'ya çıkmış durumda. Bu da bizim arzu ettiğimiz ve hedeflediğimiz şeylerden birisiydi. Bu sonuç şunu gösteriyor; biz vatandaşlarımıza kurumumuzla ilgili bilgileri etkin ve doğru şekilde aktarma noktasında başarılı olmuşuz. Ayrıca vatandaşımız proje hazırlama kültürü açısından son derece bilinçlenmiş. Çünkü bizim 40 yaş altı genç yatırımcılara ve kadın girişimcilere artı pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Kiminde hibe desteği yüzde 5 oranında artıyor, kiminde projelerin değerlendirilmesi sırasında artı puanlar veriliyor.”

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...