Emeklinin gözü - kulağı Bakan´da!

30 Eylül 2016 18:03

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen pazarlık konusunda emeklilerin gözü kulağı, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan gelecek müjdeli haberde.

2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar,Ak Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi vaadini de hayata geçirmek için çalışma yürütüyor.

Bu doğrultuda; Isparta’da yaklaşık 72 bin, Türkiye genelinde ise yaklaşık 11 milyon emekli, SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmeleri merakla takip ediyor.

Bu konudaki çalışmaların eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlığında iyice hızlandığını vurgulayan Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal; “Sayın Soylu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki son günlerinde çalışmalar teknik olarak tamamlandığı açıklanmıştı. Bu biz emeklilerce memnuniyetle karşılanmıştı.

Soylu'nun, kabine değişikliği ile İçişleri Bakanı olarak görevlendiril meşinin ardından, milyonlarca emekli gözünü müjdeli haber için yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Mehmet Müzezzinoğlu'na çevirmişti.

Müzezzinoğlu'da kısa bir süre önce '' Emekliye banka promosyonu verilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü" vurgulayıp, "Bir bilek güreşidir devam ediyor." açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklamaların ardından emekliler, promosyon pazarlığının kısa sürede sonuçlanmasını beklemeye başladı.

Bilindiği gibi; emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesini ilk kez biz talep etmiştik.

Bunu yaklaşık 10 yıldır her platformda dile getiriyorduk. Zira, emeklilerin zor şartlar altında yaşadığını, banka promosyonu ile gelecek paranın bu anlamda büyük önem taşıdığını bir kez daha belirtmek isterim. Ak Parti'nin emeklilere banka promosyonu verileceği vaadi 1 yıldır gündemde.

Hükümetin diğer vaadlerinde yaptığı gibi bunu da hayata geçirmesi lazım. Tüm beklentimiz bu yöndedir. Dolayısıyla bu konudaki pazarlıkların bir an önce sonuçlanması ümidini koruyarak isteğimiz promosyon meselesinin bir an önce çözülmesidir” açıklamasında bulundu.

Bu haber 837 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...