Hacılarımız kutsal topraklardan döndü

29 Eylül 2016 16:50

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere gerek Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerekse Özel Seyahat Acentalarıyla kutsal topraklara giden Ispartalı hacıların tamamının kayıpsız ve sorunsuz olarak ilimize döndüklerini bildirdi.

Bu yıl Isparta’dan 347’si Diyanet İşleri Başkanlığı 159’u Seyahat Acentası organizesi ile olmak üzere toplam 506 Hacı adayının kutsal topraklara giderek ‘Hacı’ olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız organizesinde hacı adaylarımız 15 – 23 Ağustos tarihleri arasında kutsal topraklara gitmişlerdi. Hacı adaylarımız olan bir ve ikinci normal tip hacı adayları için Terminal Camiinde iki ayrı tören düzenledik. Bunun ardından ise normal tip 2 kapsamındaki 94 Hacı adayı kutsal topraklara gitmişti. Yine Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde 157 hacı adayımız ise Müstakil ve Otel Tip sistemiyle kutsal topraklara gitmişleri. Tüm bu hacı farizalarını tamamlayarak ‘Hacı’ oldular ve 21 Eylül’den itibaren ilimize gelmeye başladılar. İçinde Ispartalı  hacı adayı bulunan son hacı kafilesi ise 27 Eylül tarihinde yani önceki gün ilimize geldi.

Böylece, Isparta’dan kutsal topraklara giden tüm hacı adaylarımız kayıpsız ve sorunsuz olarak ilimize dönmüş oldular’’ dedi.

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...