İnönü Mağarası Turistlerin İlgi Odağı Oldu

26 Eylül 2016 18:30

Eğirdir ilçesi Sarıidris kasabasında bulunan İnönü Mağarası, 217 metrelik toplam uzunluğuyla, yıl içerisinde birçok turistin akınına uğruyor.                                 

Yapılan araştırmalar sonucunda içinde iskeletlere de rastlanan mağara, dar galerili ve yatay bir özelliğe sahip. İçinde bulunan kalıntılar mağaranın daha önce iskan edilmiş olduğunu veya mezar olarak kullanıldığını gösteriyor.

Sarkıtları, dikitleri ve sütunları ile İnönü Mağarası, Türkiye’nin sayısız değerinden yalnızca bir tanesi...

İNÖNÜ MAĞARASI

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan İnönü Mağarası, şehrin turizminde önemli bir yere sahiptir. Sarıidris Köyü'nde bulunan mağara yıl içerisinde birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Mağaranın toplam uzunluğu 227 metredir. İnönü Mağarası'na ulaşım kolaydır esasında. Köyden bineceğiniz traktörlerle ulaşılabilmekte olup, özel aracınızla da çıkmanız mümkündür.

Mağaranın dar galerileri olup, yatay bir mağara özelliği taşımakta… Yağışlı günlerde mağaranın içinde küçük göletler oluştuğu görülür.

 Yapılan araştırmalarda mağaranın içerisinde iskeletlere rastlanmıştır. Bu durum mağaranın daha önce iskan edilmiş olduğunu veya mezar olarak kullanıldığını göstermektedir.

İnönü Mağarası'nın sarkıtları, dikitleri ve sütunları görülmeye değer niteliktedir.

 

Bu haber 968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...