Görme Engellilere Kur’anı Kerim

11 Aralık 2012 18:00

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi tarafından başlatılan bir çalışma ile görme engelliler için beril alfabesinde hazırlatılan Kur’anı Kerim Vali Memduh Oğuz tarafından Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva’ya hediye edildi. Söz konusu Kur’anı Kerimden Isparta’daki tüm camilere konulacak.

Beyazay Derneği Isparta Şubesi Türkiye’de bir ilke imza attı. Dernek, görme engeliler için beril alfabesiyle yazılan kuran-ı kerim bastırarak, Isparta’daki 125 cami ile kuran kurslarına dağıtacak. Ardından din görevlilerince engellilere kuran okuması öğretilecek.

Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, dün Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen ve Derneğin Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın da katıldığı görme engellilere yönelik olarak açılan bilgisayar kursu açılış töreninde konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Aydemir; “Dernek olarak görme engellilerin de dini eğitimlerinin önemli olduğunu düşündük ve bu doğrultuda görme engellilerin kuran-ı kerim okuyabilmesi için Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi olarak bir çalışma başlatarak beril alfabesiyle yazılan kuran-ı kerimler bastırdık.

Bastırılan bu Kuran-ı Kerimleri Isparta’daki 125 cami ile kuran kurslarına dağıtacağız. Bilindiği gibi Kuran-ı Kerimin sadece sağlıklı insanlara değil, bütün insanlığa indirilmiş kutsal kitabımızdır. Bu nedenle kurandan görme engellilerimizin de yararlanması için tüm camilere hazırlattığımız bu kuranı dağıtacağız” dedi.

Daha sonra; Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, Beril Alfabesiyle yazılmış Kur’anı Kerim’i Vali Memduh Oğuz’a, Vali Memduh Oğuz da söz konusu Kur’anı Kerim’i Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva’ya hediye etti. Ayva tüm katılımcıların huzurunda Kur’anı Kerim’i açarak 2 – 3 satır okudu. 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...