ISPARTA BELEDİYESİ ‘NDEN EL SANATLARI İLE TÜYAP’TA BÜYÜK TANITIM

24 Eylül 2016 12:45

Isparta Belediyesi TÜYAP tarafından bu yıl 27.’si düzenlenen ve Dünya markalarının yer aldığı Uluslararası Züccaciye, Ev, Mutfak Eşyaları, Dekoratif Hediyelik, Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı’na, bünyesindeki gerek ISMEK kurslarında gerek mahallelerdeki ev hanımlarının ipek kumaş ve ipek iplikten oluşan tamamı el emeği ve göznuru ile işledikleri el sanatları ve tekstil ürünleri, yine Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde ahşaba üç boyutlu olarak işlenen tablolarla katıldı.

22 Eylül Perşembe günü İstanbul’da bulunan TÜYAP Fuar Merkezi’nde açılan fuarda Isparta Belediyesi ilk günden ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Bugüne kadar hiçbir belediyenin katılmadığı bu fuara katılan Isparta Belediyesi, belediyeler arasında da yine bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Fuara Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’da katılarak, standı ziyaret edenlere ürünler konusunda bire bir bilgilendirmelerde bulundu.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Birimi tarafından bugüne kadar mahallelerde açılan el sanatları kurslarına katılan bayanların birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı stand vatandaşların yanı sıra medyanın da ilgi odağı oldu. Yine Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan ve fuar için İstanbul’a gelen Ispartalı’larda standı ziyaret ederek özlem giderdi.

Isparta Belediyesi standını ziyaret edenler arasında Sanatçı Ahmet Şafak’ta yer aldı. Isparta standını ziyaret eden ve Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın ile bir süre sohbet eden Ahmet Şafak, Isparta Belediyesi’nin açmış olduğu stanttan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yok olmaya yüz tutan kültürel değerlerin Isparta Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen başarılı çalışmaların devam etmesi dileğinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, verdikleri sözlerin birer birer gerçekleştirildiğini, el sanatları kurslarının bugün mahallelere kadar yaygınlaştırıldığını ve bayanların ellerinde şekillenen eserlerin uluslararası bir fuarla tanıtımının yapıldığını söyledi. El sanatları ile Türk kültür ve sanatının en üst seviyeye çıkarılması amacıyla büyük uğraş verildiğini dile getiren Başkan Günaydın, yine Ahşap Ağaç Sanat Merkezi ile de kaybolan değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığını ifade etti.

22 Eylül’de başlayan fuar 25 Eylül’e kadar açık kalacak.

 

Bu haber 872 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...