Bez Bebekler görücüye çıktı

11 Aralık 2012 17:55

SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hayata geçirilen ve 4 aydır çalışmaları süren ‘Bez Bebek geri geliyor’ Projesi’nin Sergisi törenle açıldı.

Dün saat 13.30’da eski Güzel Sanatlar Fakültesi binasında serginin açılışı ile ilgili olarak yapılan törene; Ak Parti İstanbul Milletvekili Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Vali Yardımcısı Kadir Canan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akkurt, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Memur – Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, Engelli Derneklerinin Başkan ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

AÇIKEL; “YAPILANLAR TAMAMEN DOĞALDIR”

Sergi açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, özellikle Çin’den ithal edilen oyuncaklardaki kanserojen tehlikeye dikkat  çekti.  Açıkel konuşmasında, “Bugün burada engellilerimizin de sosyal yaşam içinde neler yapabildiğini gösterme adına çok güzel bir serginin açılışını yapacağız. Avrupa Birliği tarafından da desteklenen bu projemizle öğrencilerimiz ve engellilerimiz tamamen doğal ürünlerden bez bebekler yaptılar. Bilindiği gibi günümüzde oyuncaklarda dahi kanserojen maddelere rastlanmaktadır. Onun için bu sergi çok önemlidir” dedi.

AKKURT; “EKOLOJİK ÜRÜN KULLANIN”

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akkurt  da törende yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi dilimize son yıllarda bir söz girdi küreselleşme. İngilizce adıyla Globalleşme. İşte bu tüm dünya ülkelerinin artık birbirine çok uzak olmadığını ve birbirlerinde sürekli alışveriş yaptıklarını ortaya koyuyor. Dolayısıyla bizim ülkemize de Çin ve benzeri ülkelerden sayılamayacak kadar  ürün geliyor. Bunların bir kısmı tehlike arzediyor. İşte bu tehlikeli ürünleri almamak veya kullanmamak lazımdır. Bu noktada, doğallık ve tamamen ekolojik ürünler kullanmak önem kazanıyor” dedi.

CANAN; “ENGELLİLERİMİZ ÇALIŞKAN VE ÜRETKEN” 

Vali Yardımcısı Kadri Canan da  törende yaptığı konuşmada; “3 Aralık’ta başlayan Engelliler haftamızı tüm etkinliklerimizle kutlamaya devam ediyoruz. Bugün burada engelli kardeşlerimizin de iştirak ettiği tamamen doğal ürünlerden oluşan bir sergiyi açıyoruz. Bu sergi Isparta’daki engelli kardeşlerimizin ne kadar çalışkan ve üretken olduklarının bir göstergesidir” dedi.

AYVA; “HEM ÇALIŞIP HEM ÜRETECEĞİZ”

Törende son konuşmayı yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da konuşmasında; “Biz engelli olabiliriz ama üretmemiz lazım. Hepimiz üretmeliyiz. Tabiki bunu bilerek ve isteyerek yapmalıyız. Bugün burada gerçekten çok güzel bir program yapılıyor. Çünkü, sizler engelliler olarak çalışıp böylesine doğal ürünlerden oluşan bir sergi meydana getirmişsiniz. Bu etkinliğinizle hem çalışarak topluma yararlı olmuş hem de eğitim adına pratik yapma imkanı sağlamışsınız kendinize. Bu sizler için önemli bir fırsattır” dedi.

Törende daha sonra; Bez Bebek Geri Geliyor Projesine destek sağlayan Kız Teknik Meslek Lisesi, Eğitim ve Uygulama Okulu, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlerine teşekkür plaketi takdim edildi. Sergi açılış töreni, serginin açılış kurdelasının kesilerek davetlilerin sergide incelemelerde bulunması ile sona erdi.

Bu haber 793 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...