Bu desteklerden yararlanın!

24 Eylül 2016 12:36

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye Duru, ihracata yönelik devlet destekleri ve yardımlarının bulunduğunu belirterek, devletin pazara ilk adımı atanların her zaman yanında olunduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanlığı görev alanına giren konularda iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlıkları, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, koordinasyonu, Isparta  Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği organizasyonuyla ITSO  üyelerine yönelik  odanın ev sahipliğinde ‘İhracatta sağlanan devlet yardımları, ‘İş Dünyası için ticari bilgiye erişim’ ve ‘Türk EXIMBANK İhracat Kredi Sigorta ve Garanti programları’ konusunda ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

DIŞ TİCARET KONUSUNDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Dün saat 10.00’da ITSO konferans salonunda gerçekleştirilen seminere; ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan ve ITSO üyesi firma sahipleri ve ihracat departmanları çalışanları katıldı.

ŞAHLAN; “İHRACAT HEDEFİMİZİ TUTTURMAK İÇİN YOĞUN ÇALIŞIYORUZ”

Seminerin açılış konuşmasını Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Şahlan yaptı. Şahlan konuşmasında; “Böyle önemli bir seminere ev sahipliği yapmaktan dolayı ITSO olarak büyük onur duymaktayız. Isparta olarak dış ticarete ve ihracata büyük önem vermekteyiz. Zira, Isparta’mızın 500 milyon dolarlık ihracat hedefini tutturmak için çalışmalarımızı tüm yoğunluğuyla sürdürmekteyiz. Dolayısıyla devletimizin de bu noktada ihracatçıya destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Devletimiz bu konuda bir takım desteklerde bulunmaktadır.

DURU; “DEVLETİMİZİN İHRACATA YÖNELİK DESTEKLERİ VAR”

Seminerde daha sonra kürsüye gelen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Rukiye Duru, devletin dış ticarete ve ihracata verdiği destekler hakkında bilgi verdi. Özel sektörün ihracatta başarılı olması ve ülkenin ihracat hedefi olan 500 milyar dolara ulaşılması için çok ciddi devlet desteklerinin olduğunu aktaran Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel müdürlüğü Dış ticaret Uzmanı Rukiye Duru, seminerde yaptığı sunumda şunları söyledi; “Bugün sizlere uluslararası rekabetin geliştirilmesinin yanı sıra, pazar araştırması ve devletimizin dış ticaret desteklerinden bahsetmek istiyorum. Yurt dışında gerçekleştirilen fuarlara davet ve katılım konusunda da destek kalemleri bulunmaktadır” dedi.

“PAZAR DESTEĞİNDEN, AR – GE DESTEĞİNE KADAR ÇOK DESTEK KALEMİ MEVCUT”

İhracata yönelik devlet destekleri ve yardımlarının bulunduğunu vurgulayan Duru, devletin pazara ilk adımı atanların her zaman yanında olunduğunu söyledi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye Duru, ihracata yönelik devlet destekleri ve yardımlarının bulunduğunu belirterek, pazara ilk adımı atanların her zaman yanında olunduğunu söyledi. Duru, Bakanlığın yüzde 70­ – 75 gibi oranlarla en yüksek devlet desteğini verdiğinin altını çizerek, ihracata yönelik devlet desteklerinin yanı sıra Ar – Ge desteği, tarım desteği, Pazar desteği, araştırma desteği, fuar desteği, tanıtım desteği, ihracata hazırlık aşamasında destekler verdiğini vurguladı.

“ÜLKEMİZDE 70 BİNE YAKIN İHRACATÇI VAR”

İhracatta sağlanan devlet yardımları, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve yurt dışı birim, marka ve tasarım destekleri, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, Pazar araştırması ve pazara giriş desteği, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, yurt dışında gerçekleştirilen fuara katılımlarının desteklenmesi söz konusu. Ülkemizde 70 bine yakın ihracatçı bulunmaktadır. Bakanlığımız ayrıca eğitim desteği ile firmaların bilgi eksikliğinin giderilmesi konusunda da önemli çalışmalar yapmaktadır” dedi.

“KOBİLERE ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLIYORUZ”

Ekonomi, Bakanlığı, İhracat, Genel, Müdürlüğü, Dış, Ticaret, Uzman aranan veya pazara girişte avantaj sağlayan belgelerin de alınması için gerekli desteklerin verildiğini belirten Rukiye Duru, ayrıca KOBİ’iler için destek kalemlerinin önemli bir avantaj sağladığını kaydetti. Fuar desteği ile firmalara kendilerini tanıtma imkânı sunulduğunu bildiren Duru, firmaların ürünlerini fuarda tanıtmalarına da destek verildiğini açıkladı. Öğle sonu da devam eden seminerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle, iş dünyası için ticari bilgiye erişim, Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ayşegül Demir pazara giriş engelleri ve çözüm yolları, Türk Exımbank Uzmanı Pınar Erenler Türk Eximbank İhracat kredi sigortası ve garanti programları hakkında bilgiler sundu.

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...