Başkan Özmeral’den MARİM’e ziyaret

11 Aralık 2012 17:38

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı güçlü kuruluşlardan biri olan Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu’nun yeni müdürü İsa Eren’i ziyaret eden Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Sizin güzelliğiniz, Eğirdir’in güzelliğidir” dedi.

Kısa adı MARİM olan Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren, Başkan Özmeral ile görüş alışverişinde bulundu ve çalışmaları konusunda bilgilendirdi. Müdür Eren, Başkan Özmeral’e yapılan yenilikleri ve çalışmaları yerinde gösterip anlattı. Yapılan açıklamaya göre işçi ve memur sıfatıyla toplam 135 kişinin vazife yaptığı Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde 51 mühendis çalışıyor. Mühendislerin 13’ü doktoralı olup, 12 mühendis de doktora yapıyor. Ayrıca, diğer 26 mühendis de Yüksek Lisansını tamamlamış bulunuyor. İstasyonda, zaman zaman çiftçiler eğitiliyor, Bakanlığın teknik elemanları da eğitim alıyorlar.

İstasyon Müdürü Eren, Başkan Özmeral ile görüşmelerinde Başkan Özmeral’in “Önceden Enstitü adı altında çalışmakla şimdiki istasyon olarak çalışmalarınızda ne gibi farklılık var” sorusuna MARİM Müdürü Eren, “Bizim çalışmalarımızda sadece Meyvecilik üzerine çalışmlar yapılıyordu. Şimdi İstasyon olduk ve istasyon bünyesinde sebzecilik çalışmaları da yapılacak. Böylece çalışma sahamız sebzecilikle daha da genişlemiş oldu” dedi.

Önceden de Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i yakından tanıdığını ifade eden MARİM Müdürü İsa Eren,  “Başkanımız sağolsun bize her zaman yardımcı olmuştur. Eğitimci kişiliği, gayretli çalışmaları ve samimi kucaklayışı bizleri fazlasıyla rahatlatıyor.” diyerek memnuniyetini belirtti.

Doktora çalışması da yapan İstasyon Müdürü Eren’in MARİM’E çiftçi eğitimi ve incelemeler için yılda 3 bine yakın kişinin Eğirdir’e geldiğini açıklaması görüşmeler sırasında dikkat çekti.

ÇALIŞTAYA SAYILI GÜNLER KALDI

Bölgenin en çok analiz yapan toprak ve yaprak laboratuarına sahip MARİM, 18-19 Aralık tarihlerinde 1. Ulusal Elma Çalıştayı için hazırlanıyor. Isparta Barida Otel’de yapılacak Çalıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Mdürülüğü (TAGEM) koordinesinde gerçekleşecek. Çalıştaya, TAGEM Genel Müdürü Doç Dr. Masum Burak, Türkiye elma sektörü temsilcileri, ilim adamları ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. 18 Aralık akşamı Platin Elma Ödülleri dağıtılacak.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’a teşvik ve desteklerinden dolayı teşekkür eden MARİM Müdürü İsa Eren, “Çalıştayımızın ilk davetiyesini Belediye Başkanımıza vermekle çok mutlu oldum” diyerek dağıtıma hazırlanmış davetiyeyi takdim etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın MARİM için keseyi açtığı gezilen yerlerden, yapılan çalışmalardan anlaşıldı. Bina dışındaki faaliyetler arasında Doku Kültürü Araştırma Serası’nın yapımının tamamlanmak üzere olduğu görüldü. Laboratuar şartlarında üretilen bitkilerin bu serada uyumlu olması sağlanacak. MARİM’de bu uygulama bir ilk olarak kayda geçecek. Son günlerde MARİM’de hızlı bir çalışma görülüyor. İşlek yolların sıcak asfaltla yapılmış olması, yol kenarlarının beton perde duvarlarla çevrilmesi ve üzeri motif demirlerle işlenmesi, tabelaların yenilenmesi, elektrik hatlarının yeraltına geçirilmesi, çevreyi güzelleştirme çalışmaları arasında yerini alıyor. 

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yaptığı görüşmeler ve gezdiği, gördüğü yerlerden sonra MARİM’İn yeni Müdürü İsa Eren’i gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkür etti.

Başkan Özmeral, “Biz bu kıymetli kurulumuzla her zaman iftihar ediyoruz. İsminin Enstitü veya İstasyon olması çok mühim değil. Her birini bilim adamı olarak gördüğümüz araştırmacı ve gelecek için gayret gösteren kardeşlerimizi bünyesinde barındıran Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün gücü ve büyüklüğü ortada. Faaliyetleriyle Eğirdir’imizin adının duyurulmasında ve Türkiye’nin her tarafından eğitim için gelenlerin turizm bakamından Eğirdir’imize hareketlilik getirmesinde MARİM’in büyük faydaları vardır.12 metregenişliğinde yapılan Fidanlık Köprü’müz yakında tamamlandığında ve yeni hizmete girecek olan sera tesisi ile hafızalarda yerini alacak çevre düzenlemesi çalışmalarınız güzel Eğirdir’imizin bu güçlü, büyük kuruluşunu daha da öne çıkaracaktır. Bu müessese hiçbir zaman geriye gitmedi,  daime ileri gitti. Sizin güzelliğiniz, Eğirdir’in güzelliğidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Size ve birlikte çalıştığınız bütün kıymetli arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum. Tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Bu haber 825 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...