Doğal afetlerden mağdur olan işletmelere faizsiz kredi imkanı

19 Eylül 2016 16:42

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, doğal afet, terör gibi olaylardan etkilenen işletmelere Acil Destek Kredisi imkanı sunulduğunu belirterek, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verildiğini açıkladı.

KOSGEB İl Müdürlüğü felaket veya doğal afetlerde mağdur olan işletmelere acil destek kredisi imkanı sunuyor. KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, acil destek kredisine başvuru yapmak isteyen işletmelerin imalatçı ve organize sanayi bölgelerinde olan işletmelerin olması gerektiğini belirtti.  Yıldırım, “İnsanlar belalara, felaketlere maruz kaldığı gibi işletmeler de felaketlere maruz kalabiliyor. Bunun için devletimiz bir takım kredi programları uyguluyor. Bu sene de bir kredi programımız KOSGEB olarak yürürlüğe girdi. 2016 yılı acil destek kredisi programına şuanda başvuruları kabul edebiliyoruz. Bu program kapsamda 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ülkemizde yaşanan doğal afetler, sel, su baskını, büyük kuraklık, deprem, anormal şiddette fırtına, yangın, terör ve benzeri durumlardan etkilenen işletmeler bu krediden faydalanabilecekler. İşletmelerin imalatçı olmaları gerekiyor ya da organize sanayi bölgelerinde faaliyette bulunan tüm sektörlerdeki işletmeler olması lazım” dedi.

FAİZSİZ 100 BİN TL KREDİ

Felaket ve doğal afetler sonucunda mağdur olan işletmelerin hizmeti almaları için belirli prosedürlerin olduğunu ifade eden KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, bu kapsamda 100 bin liralık kredi verildiğini açıkladı. Yıldırım, “Felaketlere maruz kalınması istenmeye durumlar. Ama devletimiz işletmelerin sürdürülebilmesi, bir nebze yardım olması için bu tür programı koymuş durumda. Felaketten etkilenmiş olduğunu, olaydan zarar gördüklerini valilikten veya kaymakamlıktan alacakları belge ile belgeleyen firmalar KOSGEB’e kayıtlı ve onaylı olmaları durumunda bize müracaatları halinde 100 bin lira krediden yararlanabilecekler. Bu kredi faizsiz bir kredi. İlk 12 ay ödemesiz sonraki aylarda da 3’er aylık taksitlerle toplamda 36 ay vade ile acil destek kredisinden yararlanabilecekler.

 

Bu haber 907 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...