Eğirdir’de halı saha yapımında sona yaklaşıldı

11 Aralık 2012 17:35

Eğirdir Belediyesi tarafından Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin alt kısmındaki Belediye’ye ait arazide halı saha yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Eğirdir Belediyesi’nin ilçeye sportif alanlar kazandırma kapsamında projelendirdiği çalışmalardan biri olan halı saha yapım çalışması devam ediyor. Saha yakınında soyunma giyinme odaları, tuvalet ve ihtiyaçlarını giderilebileceği yerler yapılacak.

25x50 metre ebadında toplam1250 m2oynama alanı olan Halı Saha’nın halıları döşendi.6 metreyüksekliğinde olan sahanın etrafı gergili kafes teller ile çevrildi ve üstünde de gerilmiş file bulunuyor. Saha aydınlatması çok yönlü projektörlerle yapılacak. 

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Halı sahanın yapılmasındaki gayemiz sporsever gençlerimizin şartları iyi olan bir sahada sportif faaliyetlerini gerçekleştirmeleridir. Halı sahamız tamamlandıktan sonra, yakınındaki alanda tenis kortu ve basketbol sahasının da yapılmasını planlıyoruz.” dedi. 

Eğirdir’deki gençlerimizin rahat bir şekilde sportif faaliyette bulunmasının önemini bildiklerini ifade eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, bu tür sportif alanların ilçeye kazandırılması faaliyetlerine devam edeceklerini de aktardı.

Eğirdir Belediyesi tarafından ihale edilen halı sahanın kısa zamanda tamamlanıp hizmete gireceği müjdelendi.

Belediye tarafından yapılan ihaleyi kazanan İstanbul’dan bir firmanın soğuk hava şartlarına rağmen halı sahayı tamamlamaya çalıştığı ve sonuna geldiği açıklandı. Eğirdir Belediyesi halı sahayı kendi kaynakları ile yaptırıyor.

Isparta Milletvekili Recep Özel ve beraberindekiler, halı sahayı yerinde gördü ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ettiler. Milletvekili Özel, “Belediye Başkanımızın samimi ve gayretli çalışmalarını devam ettirmesi bizleri sevindiriyor. Eğirdir Belediyesi zor şartlardan kurtulmaya ve hizmet vermeye çalışıyor. Bu güzel manzara ve temiz havanın bulunduğu alanda yapılan halı sahanın Eğirdir’imize ve Eğirdir halkına hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Başkan Özmeral’i tebrik etti.

İhaleden sonra işin devamlı takipçisi olan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Güzel Eğirdir’imize düzgün bir halı saha ihtiyaçtı. Bunu önceden biliyorduk. Eğirdir’imizin ihtiyaçlarını biz de biliyoruz, başkaları da biliyor. Ancak, erlik varlıkla oluyor. Kimseye de acındırmak istemiyoruz, fakat gerçekleri de halkımızla paylaşmak istiyoruz. Hiçbir bankanın Eğirdir Belediyesi’ne kredi vermediği bilinmelidir. Kredi almaktan hiç çekinmeyiz, yeter ki verilsin ve dürüstçe de öderiz. Halı saha tamamlanmış sayılır. Çevre düzenlemesi ile sporcu ve seyirci ihtiyaçlarını giderecek kısımların da tamamlanması gerekiyor. İnşaallah bunları da tamamladığımızda tesisimiz yüzakı olacaktır. Halı sahamız saygıdeğer bütün halkımıza, sporseverlere, sporcularımıza ve Eğirdir’imize hayırlı olsun” dedi. 

Bu haber 922 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...