Hayvan pazarlarında kalpazanlara dikkat!

9 Eylül 2016 16:12

Yetkililer yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurban satışı yapan çiftçiler ve tüccarlara kalpazanlar konusunda önemli uyarılarda bulundular.

Isparta’da Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların kurbanlık telaşları devam ediyor.

Kurbanlık için öncelikle Besihaneleri tercih eden vatandaşlar buralarda uygun kurbanlık bulamamaları durumunda Canlı Hayvan Pazarına yöneliyorlar. Kurban bayramı nedeniyle piyasada normal günlere göre çok fazla sıcak para dolaşması kalpazanlarında iştahlarını kabartıyor. Her yıl bu dönemleri fırsat olarak bilen bu kişiler milletin aylarca gözüne bakarak büyüttüğü ve ekmek paraları için sattıkları kurbanlıkları almak için sahte para kullanıyorlar.

Bazı çiftçiler yaptıkları açıklamalarda değişik dönemlerde kendilerinin de sahte para ile karşılaştıklarını ve ağızlarının yandığını şimdilerde ise satış esnasında oldu - bittiye getirilmeden mümkün olduğu kadar inceleme yaparak para alış verişi yapıyoruz derken yetkililer ise yaptıkları açıklamada; “Bu dönemler dolandırıcılar, hırsızlar ve kalpazanlar için bir fırsat dönemi. Kurbanlık satışlarının olduğu dönemlerde piyasada normalin 5 katı kadar sıcak para dolaşıyor.

Bu durum sahte para ile uğraşanlar için bir fırsat doğuruyor. Bu gibi durumlarla karşılaşılması durumunda olayın hemen emniyet birimlerine haber edilmesini ve para alış verişinde aceleci davranılmamasını istiyoruz. Ayrıca kurbanlık satışları sırasında önceki yıllarda yaşanan hırsızlık ve dolandırıcılık olayları konusunda da vatandaşlarımızın daha bilinçli olmasını istiyoruz. Paralarınızı almadan elinizdeki mallarınızı vermeyin. Özellikle şüpheli bir durumda polis ve jandarma ekiplerini haberdar edin. Kendiniz olaylara müdahale etmeye çalışmayın. Kendi müdahalelerinizde istenmeyen olaylar meydana gelebilir. Zaten emniyet birimleri özellikle Pazar yerlerinde gerekli denetimleri yapıyorlar. Jandarma birlikleri ise Besihanelerin kurulu bulunduğu köylerde sürekli devriye gezerek hırsızlık olayları konusunda tedbirlerini uyguluyorlar” dediler.

 

 

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...