İNŞAATLARDA OTOPARK YAPIM ŞARTLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

7 Eylül 2016 17:51

Isparta Belediyesi’nin İlimizin birliktelik ruhu ile oluşturduğu Isparta Davrazspor’a nakdi destekte bulunabilmesi konusu Belediye Meclisi gündemine getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda kulübe maddi destek sağlanacak.

Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile TBMM Plan ve Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleriyle birlik ve beraberlik içerisinde oluşturulan Isparta Davrazspor’a maddi destekler devam ediyor. Bu kapsamda Isparta Belediyesi’nin kulübe yapacağı nakdi yardım Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarında gündeme geldi.  Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumunda “İlimizde yeniden faaliyete geçirilen Isparta Davrazspor’a 5393 sayılı kanunun 14.maddesi gereği nakdi yardım yapılmasının görüşülmesi” teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyonun raporu doğrultusunda yardım miktarı belirlenerek, cuma günkü oturumda oylanacak.

YAPILARDA OTOPARK UYGULAMASI GENİŞLETİLECEK

Öte yandan meclis gündemine gelen bir başka konu ise şehrimizde yapılan inşaatlarda uygulanan otopark yapım şartlarının yeniden değerlendirilmesi oldu. İnşaatlarda uygulanan otopark yapımı uygulamasının kapsamının genişletileceğini öğrenilirken, imar komisyonuna havale edilen bu madde yine Cuma günkü oturumda karara bağlanacak.

Diğer taraftan meclis gündeminde yer alan diğer konular ise şöyle;

-cadde sokak ve parklara isim verilmesinin görüşülmesi.

-İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  bünyesinde  atölye  binası yapımı için meslek lisesi alanında kalan ve belediye mülkiyetinde  bulunan 1050 ada 7 nolu 488,23 m2 parselin mesleki ve teknik eğitim genel müdürlüğüne tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi.

-İmar planı değişikliklerine yapılan itirazların görüşülmesi.

-Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ayazmana mahallesi ,tapunun gülcü 3848 ada,1 nolu parselin kat karşılığı veya satışının görüşülmesi.

-Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin 17.10.2014 Tarihin Küçük Sanayi Sitesi Yapılması İçin Revizyon Kararı alınan alan için hazırlanan, 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarının incelenerek onanması teklifinin görüşülmesi.

- ilimiz Modernevler ve Anadolu mahalleleri tapunun İstiklal 2.kısım 1,3 ve 23 adalarda bulunan fuar alanı ve meslek okulu olarak ayrılan fakat uygulama yapılamayan, yaklaşık 120 ha. Alanda 1/5000 ve 1/1000 imar planlarının revizyonunun yapılması teklifinin görüşülmesi.

-İmar planı tadilatlarının görüşülmesi.

-Isparta Belediye Başkanlığı İle Devlet Su İşleri  Genel Müdürlüğü Arasında Atık Su Arıtma Tesisi yapımı hakkında geri ödeme oranlarının belirlenmesi için yapılacak protokollerini imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi.

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...