SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO EDES Projesi kapsamında Kızıldağ’da kamp kurdu

3 Eylül 2016 12:28

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yürütücülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hayata geçirilen “Bizler de Geleceğiz” isimli Projenin faaliyetleri, belirlenen takvim uyarınca hızla devam ediyor.

Proje kapsamında 27-28 Ağustos 2016 tarihinde hedef kitlesi, yüksekokul öğrencileri ve proje ekibinden Okutman Hulusi Alp, Öğretim Görevlisi Sinan Tarkan Aslan, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Muhammet Bener ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur’un katılımlarıyla, Isparta İli Şarkikaraağaç İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kızıldağ Milli Parkı Kamp etkinliği gerçekleştirildi. Burada çocuklarımız, aileleri, yüksekokul öğrencileri ve proje ekibi, Dünyanın oksijen yoğunluğu en yüksek alanlarından birisi olan ve içinde Ardıç, Karaçam, Meşe, Mavi Yapraklı Sedir ağaçlarının bulunduğu flora ve faunayı yerinde gözlemleme imkanı buldular.

Proje katılımcıları ve hedef kitlesi, iki gündüz bir gece süren etkinlik süresince, milli parka gezi, piknik, canlı türlerini gözlemleme gibi heyecan verici bir deneyimi yaşarken, kamp çadırı kurma ve doğal ortamda geceleme gibi becerilerini geliştirme imkanı bularak, gerçekleştirilen sportif ve kültürel etkinliklere katıldılar.

Etkinliğin gecesi yakılan kamp ateşi etrafında toplanan katılımcılar birlikte yemek yeme, sohbet etme imkanı buldular, daha sonra şarkılar söylenerek geleneksel oyunlar oynadılar.

 Kamp programının ikinci gününde çocuklarımız ve öğrencilerimiz balondan şekiller yapma, kum boyama gibi sanatsal etkinlere katıldılar. Bu süreçte hem becerilerini hem de ilgilerini geliştirme imkanı bulan çocukların mutluluklarının yüzlerine yansıdığı görüldü.

Doğa Kampı Etkinliği, 28 Ağustos Pazar günü akşamüzeri sona erdi.

 

 

Bu haber 948 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...