“Türk milleti tarih boyunca nice zorluğu, nice musibet ve melaneti aşmayı bilmiştir”

29 Ağustos 2016 15:42

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Günaydın’ın mesajı şöyle: “Türk Milleti 94 yıl evvel Dumlupınar’da muazzam bir zafere, yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza atmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zirveye tırmanmış ve Türk milletinin varlığına kast eden emperyalist mihraklara ve taşeronlarına acı ve kati bir ders verilmiştir.

30 Ağustos vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtan, geleceğimizin önündeki kalın duvarları yıkan milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini almıştır.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle elde edilen muazzam zaferin yıldönümünde herkes bilmelidir ki;

Türk milleti tarih boyunca nice zorluğu, nice musibet ve melaneti aşmayı bilmiştir.

Bu nedenle, bugünkü acıklı ve yürek yaralayıcı ülke tablosundan dolayı hiçbir art niyetli çevre, hiçbir bedbaht ham ve boş hayale kapılmamalı, Türkiye’nin tükenişine şahit olacaklarını düşünmemelidirler.

Ülkemiz içinde bulunduğu puslu günleri mutlaka aşacak, Türk milleti bugünkü stratejik çalkantıyı, tuzak ve komplo bezirgânlarının eş zamanlı devreye koydukları imha senaryosunu eninde sonunda rafa kaldıracaktır.

Türk Milleti küresel mahfillerde yazılan senaryoların farkındadır.

Tuzaklarla dolu engelleri aklımızla, ferasetimizle, faziletle bereketlenmiş kalplerimizle birer birer aşıp mutlaka Türkiye’yi sonsuzluğun ufuk çizgisine taşıyacağız.

Muhtaç olduğumuz kudret, inanç, cesaret ve müjde İstiklal Marşımızın satırlarında vardır. Varlığımızın güvencesi 30 Ağustos Zaferi ve taarruz ruhudur.

Bu düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Bugün değeri çok daha iyi anlaşılan bir mücadelenin kahramanı ve devletimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah ve dava arkadaşlarının aziz hatırasını bir kez daha saygı ve şükran duygularımla anıyorum.

Bu vesileyle, tarih boyunca Türklüğü yaşatmak uğruna hayatlarını feda eden kahraman ecdadımızı; bugün teröristlerle mücadele ederken şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimizi, aziz vatandaşlarımızı ve gazilerimizi rahmet ve minnet duygularımla yâd ediyorum”.

 

Bu haber 586 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...