MHP Genel Başkanı Bahçeli, operasyondan önce İl Başkanı Yalçın’ı uyarmış

27 Ağustos 2016 12:51

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyondan önce 10 Eylül 2011 tarihinde Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettiğinde, Bahçeli’nin ‘devletin içine sızan bazı grupların ellerinde bazı sahte dosyalar olduğunu ve bu dosyalardan en önemlisinin Isparta’yı ilgilendirdiği’ noktasında kendisini uyardığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, katıldığı televizyon programı Birebir’de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2011 yılında Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan ve kendisinin de yargılandığı operasyonu hatırlatan Yalçın, bu operasyon öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettiğini ve Bahçeli’nin kendisini sahte dosyalarla operasyon konusunda uyardığını anlattı.

FETÖ, PKK’DAN DAHA TEHLİKELİ

FETÖ’nün mağdurlarından birisinin de kendisi olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bunların ön planda olduğu dönemde ne kadar zalim ve gaddar olduklarını, aldıkları talimatla bırakın sizleri, kendi ailelerinden insanları hiçe sayacaklarını ben orada yaşadım. Bizi güle güle cezaevine gönderdiler. Bize hiçbir şekilde kendi yargılama hakkımızı kullandırmadılar. Kullandığımız delilleri hiçe saydılar ve o günün şartlarında biz bunu yaşadık. Dolayısıyla bunların PKK terör örgütünden benim için bir farkı yoktur. Hatta onlardan da daha tehlikeli, masumane bir şekilde soru çalarak, hırsızlık yaparak devletin içine sızmışlardır. PKK’da bunu fazla görmüyoruz. Ötesinde de bugün PKK’da da milletimize silah doğrultuyor. FETÖ’nün asker kamuflajına girmiş teröristleri de aynı şeyi yapıyor. Dolayısıyla bu teröristleri aynı kategoride değerlendirmek lazım” dedi.

ISPARTA’DA MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN GÜÇ OLMASINI İSTEMİYORLAR

FETÖ’nün Türkiye’de belli hedefleri olduğunu ifade eden Yalçın, Isparta Belediyesi’ne yönelik 2011 yılında yapılan operasyondan kısa bir süre önce partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettiğini ve Bahçeli’nin kendisine operasyon konusunda uyarıda bulunduğunu anlattı. Yalçın, o görüşmenin detaylarını şöyle paylaştı: “Sayın Genel Başkanımızı 10 Eylül 2011 tarihinde ziyaret etmiştim. O zaman demişti ki; devletin içine sızan bazı grupların ellerinde bir takım sahte dosyalar, hatta 28 adet dosya var. Bu 28 dosyanın en önemlisi Isparta ile ilgili, bu noktada dikkat edin dedi. Isparta’da güzel şeyler oluyor, Isparta, Türkiye’de  birilerin hedefi haline geldi. Çünkü Isparta’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin güç olmasını istemiyorlar. Isparta’yı lojistik bir yer olarak görüyorlar. Cemaat Türkiye’de önemli isimlerini Isparta’ya gönderiyor diye sayın genel başkanımız beni uyarmıştı. Bu uyarısından zaten kısa bir süre sonra maalesef o olay başımıza geldi.

TÜRKİYE’DE DE ADALET BUGÜN GEÇ DE OLSA İŞLEMEYE BAŞLADI

Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın dediği doğru. Belediyenin faaliyetlerini durdurmak, harekete geçmiş ve geleceğe meydan okuyan bir belediyeyi yok etmek amaçlarıydı. Bu belediyenin arkasındaki en büyük güç olan MHP’yi de zayıflatmak için önemli bir adım olarak bunu görüyorlardı. Ama bu işi organize edenler ve bu dosyanın arkasındaki hakim de şuanda tutuklu. Hepsi tutuklular. İlahi adalet var. Türkiye’de de adalet bugün geç de olsa işlemeye başladı.”

DİĞER TERÖR ÖRGÜTLERİNİN DE İNLERİNE GİRİLMELİ

Yalçın son olarak, “Bugün nasıl Fetullahçı Terör Örgütü’nün inlerine girilmişse, yine aynı şekilde PKK ve Türkiye’nin geleceğine kasteden diğer terör örgütlerinin inlerine girilmelidir. Devletin bir ayda FETÖ’yü ne hale getirdiğini herkes gördü. Bu devlet güçlü bir devlettir. Buyurun PKK’yı da aynı hale getirelim. Onu destekleyenlerin üstüne gidilsin. Sadece silahlı mücadele ile değil devletin anayasal haklarını kullanarak mücadele içine girilsin” şeklinde konuştu. 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...