“30 bin lira sıfır faizli kredi beklemeye alındı”

24 Ağustos 2016 15:04

Esnafın desteklenmesi ve aldığı kredilerle kendisini geliştirmesini sağlamak amacıyla Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla sağlanan 30 bin liralık sıfır faizli kredi alınan karar doğrultusunda bir süre durduruldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, hükümetin bu konuda yeniden düzenleme yapacağını anlattı.

Ahmet Tural, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Şuanda 30 bin lira faizsiz kredi desteği yok. Ama bu konuda hükümetimizin FETÖ’nün darbe girişimi öncesinde bir çalışması vardı. Bu şuanda beklemede. Zannediyorum önümüzdeki günlerde böyle bir çalışma başlayacak, biz de bekliyoruz.

Şuanda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz tarafından yine faizin yüzde 50’si devlet tarafından süspanse ediliyor. Bir yıllık kredi çekildiği zaman bunun faizi yüzde 8’dir. Bunun yüzde 4’ünü devlet hazineden karşılar, yani süspanse eder, yüzde 4’ünü esnafımız öder. Yine 1-5 yıl arasındaki faiz oranımız yüzde 10’dur. Bunun yüzde 5’ini devlet süspanse eder, hazineden karşılar, yüzde 5’ini de esnafımız ödemiş olur.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz gruplama sırasında birinci gruptadır. 150 bin liraya kadar hazine destekli kredilerimiz, esnafımız şartları taşıdığı müddetçe devam ediyor. Bu kredi 60 aya kadar vadeli kullanılabilir. Ödemeler de aylık, 3 aylık ve 6 aylık olarak belirlenir.”

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...