FETÖ/PDY DAVASINDA 5´İNCİ GÜN

20 Ağustos 2016 09:29

FETÖ/PDY DAVASINDA 5'İNCİ GÜN

Isparta'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 130 sanıklı davanın dördüncü gününde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski rektör yardımcıları ve akademisyenler savunma yaptı.

'NUMAN TAMER'İN KELLESİNİ BEN ALDIM'
SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi eski Müdürü Fatih Cebeci de savunmasında suçlamaları reddetti. Üniversitede FETÖ/PDY'ye en çok kendisinin karşı durduğunu söyleyen tutuklu sanık Cebeci, "Bu sebeple de sürekli nefret ve düşman kazanan birisiydim. Davanın tutuklu sanığı SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu da bu sebeple Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne müdür olarak beni atadı. Numan Tamer'in görevden alınmasının en büyük sebebi benim ve bu konuyla ilgili olarak 'Numan Tamer'in kellesini ben aldım' dediğim haberler çıktı" dedi.
Dün SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu'nun mevcut Rektör İlker Hüseyin Çarıkçı'ya hitaben 'İyi arkadaşız' dediğini ve buna anlam veremediğini de söyleyen Cebeci, "Sen niye bu adamdan çekiniyorsun. Yoksa ellerinde kasetin mi var da susuyorsun" diye konuştu.
MAHKEME BAŞKANINDAN SUÇ DUYURUSU
Duruşmanın ilk günü salona götürülürken, gazetecilere "Zulmün eziyetini çek, eğilecekler bir gün" diye bağıran tutuklu sanık SDÜ öğretim üyesi Cabir Doğan'a Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, "Devlete kafa tutmaya devam ediyorsun. Biz aşağı ineceğiz, siz yukarı çıkacaksınız öyle mi? Hakkında isyana kalkışmak suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın sözleri üzerine o gün ne söylediğini hatırlamadığını öne süren Cabir Doğan, savunmasında ise hakkındaki suçlamaları ve 'üniversite imamı' olduğu iddialarını reddetti. Savunmaların ardından sona eren duruşma 22 Ağustos'a ertelendi.

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...