FETÖ/PDY DAVASINDA 3´NCÜ GÜN

18 Ağustos 2016 10:19

FETÖ/PDY DAVASINDA 3'NCÜ GÜN

FETÖ/PDY Davasının üçüncü gününde sanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.
Dünkü duruşmada işadamlarından Ali İhsan Altınok, yıllardır FETÖ/PDY'nin karşısında olduğunu ve esnaflığı boyunca hiç ilişkisi olmadığını söyledi.
Bedri Ayhan, "Paralel devlet yapısı kurmak isteyen her kimse, kim terör örgütü kurduysa Allah onun belasını versin. Darbelerden en çok etkilenen kişi burada benim" dedi. Ayhan, SDÜ'de kendisinin onayı olmadan personel alınmadığı iddialarını kabul etmeyerek terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile görüşmediğini söyledi.
Muammer Görgeç, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını anlatarak, "Kim devletine ihanet içindeyse Allah onun belasını versin" dedi. 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediğini aktaran Görgeç, Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı'nın savunmasının emniyetteki ifadesiyle çeliştiğini söylemesi üzerine, "Emniyette ifademi gece yarısı aldılar. İfademi hatırlamıyorum" diye konuştu.
Mustafa Altıniş, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Altınbaşak Eğitim Kurumları'nda işadamlarının bulunduğu yemekli toplantılara katıldığını anlatırken, buralarda genelde Allah, din ve peygamber üzerine konuşulduğunu kaydetti. Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın, "Toplantılarda FETÖ elebaşı Gülen'den bahsediliyor muydu" sorusu üzerine Altıniş, "Zaman zaman" diye yanıt verdi. Toplantılara eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un da katıldığını belirten Altıniş, yoksul insanlara yardım için para toplandığını, ancak 2013 yılında talep edilen para miktarının artmasının ardından toplantılara gitmemeye başladığını söyledi.
Son olarak savunmasını yapan Abdullah Nuri Yolcu, Isparta Yükseköğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nin faaliyetleri üzerinden FETÖ/PDY'ye finansman sağlandığı suçlamalarını kabul etmedi. Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken usulsüz dinleme soruşturması kapsamında bir süre önce görevden ihraç edilen eski İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ile telefon görüşmesi sorulduğunda ise Yolcu, "Baykara'nın makam odasındaki mobilyaların değiştirilmesi ve tefrişatıyla ilgiliydi" diyerek savunmasını bitirdi.

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...