ITKM’nin Otoparkı ücretsiz kullanımda

16 Ağustos 2016 09:46

ITKM’nin Otoparkı ücretsiz  kullanımda

 

ITKM'nin 1600 araçlık 35 bin m2'lik kapalı otoparkı Pazartesi gününden itibaren  ücretsiz olarak kullanıma açıldı.

Belediye, Mimar Sinan, 113-110 arası ile Cumhuriyet Caddesi'nde otopark yasağı için İl Trafik Komisyonu'na başvurdu. Bu bölgede ara sokaklarla birlikte 500 araçlık bir boşalma sağlanacak. İhalesi 2016'da yapılan, sözleşme gereği Mart- 2009'da tamamlanması gereken Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde 7 yıllık gecikmenin ardından 'hizmete girme' noktasında ilk gelişme bugün yaşandı. Isparta Belediyesi, Ticaret ve Kültür Merkezi'nin 1600 araç kapasiteli 35 bin m2'mit kapalı otoparkını dün hizmete açıldı. ITKM otoparkı deneme amaçlı belirli bir süre ücretsiz olacak. Otoparkın devreye girmesiyle 2.plan da hemen devreye sokulacak.

Belediye, Mimar Sinan, Eski Hal Kavşağı'na kadar giden 113 Cadde ve Cumhuriyet Caddesi'nde 2 yönlü olarak otopark yasağının başlatılması için İl Trafik Komisyonu'na başvurdu. Karar alındıktan sonra bu caddelerde park yasağı uygulanacak. Adı geçen caddeler ve bağlantı yollarıyla birlikte şehrin kalbinde en az 500 araçlık otopark işgalinin ortadan kalkması bekleniyor.

İLK ETAPTA 2 OTOPARK KAPISI AÇILACAK

Edinilen bilgiye göre, Isparta Belediyesi, ITKM otoparkının eksikliklerinin tamamlanması ve hizmete açılma girişiminden önce mahkemeye tespit yaptırdı. Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişiler tarafından yapılan tespit sonucunda hazırlanan rapor, Belediyeye sunuldu. İhale sözleşmesi incelenerek yapılan tespit raporunda otopark imalatında elektrik ve diğer sistemlerle ufak-tefek bazı eksiklikler tespit edildi. Eksiklikleri gideren Belediye, mahkeme tespiti ile de daha sonradan yapılan harcamayı yüklenici firmaya rücu etme imkanı yakaladı.

4 kapılı otoparkta ilk etapta 2 kapıdan hizmet verilecek. Gürman Pasajı sokağındaki otopark kapısı ile 113 Cadde Fevzi Paşa Okulu karşısındaki kapıdan giriş ve çıkışlar sağlanacak. Diğer 2 kapı ise şimdilik hizmete açılmayacak. Deneme amaçlı sürede otopark kullanımı ücretsiz olacak. Belediye, ücretsiz hizmet döneminde de ITKM otoparkında personel bulunduracak.

CADDELER PARKA KAPATILIYOR

İkinci adım da Mimar Sinan, Cumhuriyet ve 113 Cadde ile bağlantı yollarında park yasağının başlatılması hedefleniyor. Bu doğrultuda İl Trafik Komisyonu kararı alınması gerekiyor. Belediye, bu süreci de başlattı. Belediye'nin yaptığı hesaplamalara göre, Mimar Sinan Caddesi'nde 62, 113 Cadde ile eski Hal Kavşağı arasında 2 yönlü 150, Cumhuriyet Caddesi'nde de 2 yönlü 140 otopark kapasitesi tespit edildi. Bağlantı yollarla birlirte park işgalinin 500 araçlık olduğu tahmin ediliyor. Park yasağı ile birlikte caddelerde 500 araçlık boşalma sağlanacak.

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...