ŞEHİDİMİZ YUNUS EMRE’Yİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK

9 Ağustos 2016 17:47

Siirt'in Eruh İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Yunus Emre dün son yolculuğuna uğurlandı. Valilik önünde kılınan cenaze namazına binlerce Ispartalı katıldı. 20 Temmuz’da göreve başlayan Şehit Yunus Emre'nin Türk Bayrağına sarılı tabutu ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde taşındı.

7 Ağustos 2016 Pazar günü Siirt'te teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre dün son yolculuğuna uğurlandı.

Eruh ilçesine bağlı Akmeşe Köyü kırsalında, arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine PKK'lılar tarafından açılan ateş sonucu çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

Ailesi Binbirevlerde ikamet eden 1992 doğumlu Özel Harekat Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre’nin cenazesi dün öğle namazını müteakip Isparta Ulu Camiinde (Valilik önünde) düzenlenen cenaze töreninin  ardından Garnizon Şehitliğine ebedi istirahatgahına uğurlandı.

BİNLERCE ISPARTALI UĞURLADI

Hükümet Meydanındaki cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Milletvekili Sait Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, MHP Milletvekili Nuri Okutan, Belediye Başkan Vekili Recep Erdem, askeri ve mülki erkan ile birlikte çok sayıda protokol üyesi katıldı. Hükümet Meydanını tıklım tıklım dolduran Ispartalılar da şehide son görev için geldikleri törende sık sık ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Yunuslar ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Kahrolsun FETÖ’ sloganları attılar.

Tören şehit Yunus Emre’nin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından Garnizonda görevli Albay Şener Aydın  bir konuşma yaparak bir milletin ancak kutsal değerleri uğruna can vermeye evlatları olduğu zaman varlığını sürdürebileceğini söyledi. Albay Aydın, “Bugünlerde yaşadığımız elim olaylar, milli birlik ve beraberliğin vatan ve milletin dışında her hangi bir şahsa ve zümreye hizmetin hain sonuçlarına bizlere tecrübe ettirmiştir. Hepimiz biliyoruz ki bugün vatan dediğimiz bu topraklarda insan gibi yaşamanın onurunu tarihinden bugüne kadar canını feda eden şehitlerimize borçluyuz” dedi.

NAMAZI KARDEŞİ KILDIRDI

Şehit Yunus Emre’nin Isparta Valiliği önünde düzenlenen cenaze namazını hatip olan kardeşi Mustafa Emre kıldırdı. Namazdan önce kardeşinin fotoğrafını eline alıp öptü. Şehidin diğer kardeşi Osman Emre ile babası İsmail Emre’de Şehit Yunus Emre’nin Türk Bayrağına sarılı tabutuna kapanıp uzun süre gözyaşı döktüler. Acılı aileyi yakınları ve askerler sakinleştirdi.

NİŞANLISI ve ANNESİ DE ORADAYDI

Şehit Yunus Emre’nin 1 ay sonra dünya evine girmeyi planladığı nişanlısı Rabia Alyüz de törendeydi. Gözyaşları döken Rabia Alyüz’ün nişanlısına son bakışı yürekleri dağladı. Şehidin annesi Emine Emre’de ayakta durmakta güçlük çekti. Askeriyeden gelen bayan bir personel şehit annesinin kolunu hiç bırakmadı.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...