Dolu, tarım arazilerine zarar verdi

8 Ağustos 2016 18:59

Önceki gün meydana gelen dolu yağışında Gönen merkez ve Senirce Köyü'nde 88 üreticiye ait 4 bin dekarlık tarım arazisi yüzde 20 ila yüzde 70 arasında değişik oranlarda zarar gördü.

Önceki gün daha çok il merkezinde etkili olan yağmur, erik büyüklüğünde dolu yağışına dönünce tarımsal üretimde büyük zarar gördü. Gönen ilçe merkezi ile Senirce Köyü'nde 88 üreticiye ait 4000 dekarlık tarım arazisi doludan etkilendi. Elma, üzüm bağı ve sebze üretim bahçelerinde yüzde 20 ile yüzde 70 arasında değişen oranda zarar görüldü. Tarım İl Müdürlüğü, Bakanlığa afet ihbarında bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, dolu yağışı sonrasında ekiplerin Gönen merkez ve Senirce Köyü'nde tespit çalışması yürüttüğünü söyledi. Tespit çalışmalarının raporlaştırılıp, Bakanlığa afet ihbar formu olarak gönderildiğini belirten Şölen, "Dolu yağışı sonrasında 4 bin dekarlık elma, üzüm bağı ve sebze üretim sahasında zarar tespiti yaptık. Zaten çiftçilerimiz Tarım Sigortası konusunda oldukça duyarlı. Hepsi TARSİM kapsamında. Tarım Sigortası kapsamında da devletimizin ekstra destekleri olabilir. Bakanlığımıza bildirdik, oradan da Bakanlar Kumlu'na gönderilecek. Karar çıkarsa çiftçilerimizin zararın karşılanacak" diye bilgi verdi.

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...