“Milletimiz darbecilere darbe yaptı”

26 Temmuz 2016 19:24

15 Temmuz gecesi Türkiye’ye çok büyük bir oyun oynanmak istendiğini ancak, bunun da daha önce defalarca darbeler görmüş olan Yüce Türk Milletinin tecrübesi ile geri püskürtüldüğünü ifade eden Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, dün saat 11.00’de parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini eleştirerek, bu konuda hükümetin eksiklerini anlattı.

İl Başkanı Adem Oflaz, Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, İl Müfettişi Mustafa Gülal ile İl Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl Temsilcisi Cevat Gençay, şunları söyledi; “15 Temmuz da ülkemizde bir darbe girişimi yapıldı. Ama milletimiz darbecilere darbe yaptı. Çünkü milletimiz darbecilere karşı tecrübe kazandı” dedi.

İl Sorumlusu Gençay, yapılmak istenen darbe girişiminin sonuç ve tepkilerini de anlatan Gençay, bunları söyle sıraladı:

1 – 1960 – 1971-  1980 – 1997 darbeleri milletimize yapıldı.

2- Bu darbelerin arkasında ABD – İsrail – AB var.  1980 darbesinde ABD’li bürokrat : Bizim çocuklar işi başardı. Ayrıca Bosna – Irak – Libya – Suriye – Mısır’da bunların hiç insan ayrımı yapmadan katliam yaptığını

3 – PKK –PYD –IŞID Terör örgütleri ve darbeciler emperyalistlerin maşası olduğunu

PKK’ya destek veren, PYD’ye silah veren, IŞİD’i kurduran darbecileri üzerimize salan BOP projesini Arap Baharını uygulayanlardır. İsrail’in önündeki engelleri, güçleri kaldırıp Büyük İsrail’i kurmak isteyenler olduğunu Aziz Milletimiz anladı. Onun için maşanın birini kullanıyorlar. Kullanan el aynı el.

4- darbelerin ülkemize ne kadar zarar verdiğini bu millet öğrendi.

Özgürlüğümüz – ekonomimiz – 30- 40 yıl geriye gittiğini biliyor musunuz?

Bunlar için hep beraber darbeye karşı mücadele verildi ve millet kazandı.

TC milleti bir ailedir. Aile içinde tartışırız konuşuruz, fikir ayrılıklarımız vardır.  Ama ailemize – vatanımıza – özgürlüğümüze dışarıdan çomak sokuldu mu çomağı kırarız. 15 Temmuzda olduğu gibi.

Kıbrıs Rum kesiminden eski bir milletvekili bu karışıklıkta Kıbrıs ta 43 bin Türk askerini esir alabilirdik fırsatı kaçırdık diyor. Netice de ABD – İsrail – AB işbirliğimiz dozajı artı ise sorunlarımızda o oranda arttı. Bunlar la ne kadar iyi olmaya çalıştık ise biz o derece kötüye gittik. Yeniden düşünmeliyiz. Ülke millet menfaatlerine göre başkalarının rehberlerine itibar etmeden kendimize yol haritası belirlemeliyiz. Bunların gösterdiği yoldan değil kendi yolumuzdan gitmeliyiz. Biz köklü ve büyük bir devletiz. Tarihimize kültürümüze, inancımıza, özümüze dönmeliyiz. Başka yollar bizi doğruya götürmez. Saadet partisi olarak aynı şeyleri 47 yıldır söylüyoruz devam ediyoruz” dedi.

Isparta’da teşkilat olarak dört etaplı bir çalışma başlattıklarını da vurgulayan İl Sorumlusu Cevat Gençay, konuşmasının sonunda bunlar;

1 – il teşkilatı çalışmaları

2 – İlçe teşkilatı çalışmaları

3 – belde – köy – mahalle çalışmaları

4 – Ispartalı kardeşlerimize yapılan çalışmalardır” dedi.  

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...