“Türk Milleti tarihinde çok önemli sınavlar vermiştir”

26 Temmuz 2016 19:22

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle dün Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan Polisevinde gazetecilerle bir araya geldi.

“HER ZAMAN DUYARLI BİR DURUŞ SERGİLEDİK”

Toplantıda ilk olarak konuşan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Şevket Karahan; 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Isparta medyasının da vatanına ve milletine sahip çıktığını belirterek şunları söyledi: “Biz Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman şunu dile getirdik Isparta medya çalışanları her zaman devletinin, milletinin ve güvenlik güçlerinin yanında ve her zaman duyarlı bir şekilde duruş sergilemiştir. Bayrağını, vatanını ve milletini satmamıştır.”

“ISPARTA’DA MEDYA ÇALIŞANLARI HİÇBİR ZAMAN EKSEN KAYMASI YAŞAMAMIŞTIR”

Bu özellikle demokrasiye vurulan darbe girişimi ile ilgili de Türkiye’de olduğu gibi de Isparta’da da medya çalışanları hiç bir zaman eksen kayması yaşamamıştır. Bununla ilgili de biz gurur yaşıyoruz. Isparta medyası darbe girişiminin hemen ardından internetin başına geçerek halkı bilinçlendirmeyi sürdürmüş, halkı sokaklara ve meydanlara dökmeye çalışmıştır. Bunda da başarılı olmuştur.Bugün de bunun haklı gururunu yaşamaktayız.

“ISPARTA’DA VATANINA VE MİLLETİNE SAHİP ÇIKAN BİR MEDYA OLDU”

Bu darbe girişimi sadece cunta rejiminin göreve gelmesi ile ilgili bir plan değildir. Bu tamamen ülkemizin bölünmesi ile ilgili plandır taşeron terör örgütünün ülkemizi bölmesi, parçalaması ve çeşitli mihraklara peşkeş çekmesi ile ilgili bir plandı. Fakat bu planı tezgâhlarlarken, emniyet güçlerini, medyayı ve halkı unutmuşlardı. Nihayetinde de hayal kırıklığı yaşadılar. Bütün ülkede olduğu gibi Isparta’da vatanına ve milletine sahip çıkan bir medya oldu. Bu medya hiçbir zaman yoluna engel tanımadan devam edecektir. Isparta medyasının bütün çalışanlarını kucaklıyor, teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi Isparta’da terör örgütü ile ilgili çok güzel operasyonlar yapılıyor. Bu konuda Valimize ve Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyoruz.

“BAYRAMIMIZI BURUK KUTLUYORUZ”

Bizler halkın içinde yayın yapan gazetecileriz. Bir tane çatlak sese rastlamadım. Yapılanların tamamen doğru olduğunu ve destek olduklarını söylediler. 24 Temmuz Basın Bayramımızı buruk bir şekilde kutlamamıza rağmen gururluyuz. Ülke olarak çok büyük bir imtihandan geçtik”.

 Vali Şehmus Günaydın’da konuşmasında, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi ve sonrasında Isparta medyasının ortaya koyduğu duruş ile çok önemli bir iş başardığını belirterek, “hain çetenin kalkışması başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimizin, polisimizin, askerimizin, jandarmamızın ve basınımızın bir bütün olarak olayı iyi yönetmesi ile bertaraf edilmiştir” dedi.

Vali Günaydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hain kalkışmada ortaya koyduğu duruşu ile milletin yanında yer alan siz değerli basın mensuplarını yürekten tebrik ediyorum. Çok önemli bir iş başardınız. Çok önemli bir görevi başarı ile yerine getirdiniz Isparta’mızda vatandaşımızın bu hain kalkışmada ilk dakikadan itibaren ortaya koyduğu duruşa da çok ciddi bir katkı verdiniz. Bu nedenle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu hain çetenin kalkışması başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimizin, polisimizin, askerimizin, jandarmamızın ve basınımızın bir bütün olarak olayı iyi yönetmesi ile bertaraf edilmiştir.

“HAİN ÇETE MİLLETİMİZİN ORTAYA KOYACAĞI CESARETİ HESAPLAYAMADI”

Türk milleti tarihinde çok önemli sınavlar vermiştir. Milletimizin bu olayda vermiş olduğu sınavda tarihe altın harfler ile yazılacaktır. Çünkü bu hain çete her şeyi planlamıştı fakat milletimizin ortaya koyacağı bu cesareti bu başarıyı da hesaplayamamıştı. Bu nedenle planları başlarına geçti, o planların altında ezildiler. Bundan sonra bu kalkışma içerisinde olacaklara da iyi bir ders olacaktır. Biz bu nedenle Isparta olarak bu başarılı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu heyecan bu istek ve bu arzu vatandaşlarımızda her geçen gün daha da ileri noktaya taşınmaktadır. Bazıları bunu birkaç günde hevesi azalır diye düşünürken, daha da ileri noktaya taşınan bir arzu var. Meydanlarda bu heyecanın ne kadar üst seviyede yaşandığını ve her geçen günde artarak devam ettiğini bu hain çete ve onların yandaşları görüyorlar. Bu nedenle bundan sonra da vatandaşlarımızın hem Isparta’mızın hem de ülkemizin sorunları karşısında aynı kararlılıkla işlerini ve görevlerini yerine getireceklerine olan inancım tamdır.

“KURUNUN YANINDA YAŞIN DA YANMAMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Ben Isparta’da göreve başlayalı bir ayı geçti. Bu süre içerisinde böyle bir hain olay ile karşılaştık. Bu hain kalkışma sırasında ilk andan itibaren olayın yönetilmesinde bütün arkadaşlarımız ile can siper hane çalıştık. Isparta bu konuda çok önemliydi ve bu nedenle Isparta’daki arkadaşlarımızın çalışmaları da bu kalkışmayı önleme anlamında çok önemlidir. Bundan sonra da bu hain çete ve benzerlerinin bu tür olaylara kalkışmaması için ülke ve millet olarak her türlü hazırlığı yapıyoruz. Isparta özelinde de yapılan bütün işlemler hukuk içerisinde devam ediyor. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için bütün yöneticilerimiz bütün gayreti gösteriyor. Bunun dışında bazı kesimlerin bazı sosyal medya teröristlerinin ortaya koyacakları açıklamalar ve ifadelere hiçbir şekilde gerek Isparta halkımızın gerekse kamu görevlilerimizin itibar etmemesini istiyoruz. Her şey hukuk içerisinde kanuna uygun olarak yürütülüyor. Bu nedenle bunun dışında ortaya konan ifadeler ve söylemlerin hiçbir anlamı yoktur. Bu nedenle kamu çalışanları içerisinde de bu işe destek verenler, bu işe katılanlarda hukuk ve adalet önünde hesabını vereceklerdir.

VALİ GÜNAYDIN’DAN ISPARTASPOR İÇİN BAĞIŞ

İhanet çetesinin darbe girişimi sonrası normal yaşam devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetleri devam ediyor. Bunlarda en ufak bir aksama, bir gecikme söz konusu değildir. Aynı zamanda kültürel ve sosyal yaşam devam ediyor. Göreve geldiğimde özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir çalışma ve sayın vekillerimizin önderliğinde Isparta’daki futbol takımımız için bir çalışma başlatılmıştı. Bu çalışmada geçen haftadan dolayı bir duraksama oldu. Dün akşam Süreyya beyle görüştük. Geçen hafta İl Özel İdaresi olarak lige katılacağımızı ifade ettik ve gerekli ücreti yatırdık. Şuanda da artık süratle kamuoyunun beklentileri doğrultusunda iyi bir takımla, iyi bir yönetimle bu işe devam etmek istiyoruz. Gecikme olmaması için bugün sabahtan ilk bağışı yaptım. 2 bin liralık bir katkı yaptım. Süreyya vekilimizde katkı yaptı. Buradan bağış yapmak isteyen işadamlarımızı ve ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımızı bağış yapmaya davet ediyoruz. Neticede spor, futbol Isparta’mız için çok önemli. Şehrimizin tanımı, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve sosyal ihtiyaçları karşılama adına bu faaliyetleri destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Yönetim kurulunu oluşturma çabasında çok önemli bir yere gelmiştik. Geçen haftaki gecikmeyi süratle telafi edip, inşallah kısa sürede yönetimimizi, takımımızı oluşturup liglere hazır hale geleceğiz. Milletvekillerimizle, belediye başkanımızla yine bir araya geleceğiz. Isparta’mıza yakışan bir takımla, bu işe gönül veren bir yönetimle inşallah başarılı oluruz diye düşünüyorum.

“VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN”

Gerek vatandaşlarımızın gerekse kamu çalışanlarımızın şunu çok iyi bilmesi gerekir; OHAL nedeniyle yapılan çalışmaların tamamı özgürlüklerin ve vatandaşlarımızın hak ve hukuklarının korunmasına yönelik çalışmalardır. Bu kesinlikle vatandaşlarımızın hayatlarında bir kısıtlama yapmak ve onlara zorluk çıkarmak için değil, tam tersi hayatı kolaylaştırmak ve hain ihanet çetesinin etkilerini süratle ortadan kaldırmak için ortaya konan kurallardır, kanun hükmünde kararnamelerdir. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmalarını bir kez daha ifade edelim.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİNİN OKULLARA VERİLMESİ TEKLİFİ

Şehitlerimizin isimlerinin okullara verilmesi için tekliflerimizi yaptık. Özellikle Isparta’da görev yapan 3 özel harekâtçı polisimizin şehadeti nedeniyle bu okullardan 3’üne ve ülke genelindeki diğer şehitlerimizin isimlerinin verilmesi için önerilerimizi yazdık ve gönderdik.

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...