“Türkiye, darbe ortamından bir an evvel kurtarılmalıdır”

23 Temmuz 2016 13:20

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına suikast planlayan, vatanın, milletin ve devletin birliğine, bütünlüğüne, bekasına kast eden hainlerin acilen yargılanması, en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Okutan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini değerlendirdi.

Okutan, "Gazi Meclisi bombalayacak kadar millet düşman olan, Özel Harekât birliğine düşmana bile atılmaması gereken silahlarla saldırarak 50'ye yakın polisi şehit edecek kadar alçalan, Genelkurmay Başkanı'nı kalleşçe rehin alan, Türk milletinin emaneti olan tankı, topu, silahı millete karşı kullanma emri verecek kadar canileşen, ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına suikast planlayan, vatanın, milletin ve devletin birliğine, bütünlüğüne ve bekasına kast eden hainlerin acilen yargılanması, en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini" söyledi.

Darbecileri koruyan, kollayan, himaye eden ve mevcut makamlarına getirenlerin de soruşturma ve yargılamaya dahil edilmesi gerektiğine değinen Okutan, bu cezaların, bir daha hiç kimsenin darbeyi aklından bile geçiremeyecek kadar ağır, etkili ve caydırıcı olmasını istedi.

Bu hain girişimin bütün yönleriyle ortaya çıkarılması, suçluların cezalandırılmasının çok önemli olduğuna işaret eden Okutan, orduyu yıpratacak söylem ve davranışlardan kaçınılması, toptancı yaklaşımlarla insanların, kurumların karalanmaması, haktan, hukuktan, adaletten ayrılınmaması gerektiğini ifade etti.

Okutan, yargının harekete geçmesi, gözü dönmüş IŞİD tarzı eylemlerin de hak ettiği en şiddetli cezaya çarptırılması gerektiğini vurguladı.

İktidarın, darbe girişimi bahanesiyle hukuk dışına çıkmaması gerektiğine işaret eden Okutan, "Türkiye'nin Avrupa'dan ve çağdaş dünyadan tecrit edilmesini doğuracak hatalara girişilmemelidir. Bunun bedeli çok ağır olur. Çünkü bu politika ne gelecek darbeleri önler ne de ülkenin yararına olur. Türkiye, darbe ortamından bir an evvel kurtarılmalıdır." diye konuştu

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...