“Çalışmalarınızı kamu oyu ile paylaşın”

23 Temmuz 2016 13:16

Vali Şehmus Günaydın, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında daire müdürlerini uyararak; “Yaptığınız işi ciddiye alın ve takibini yapın. İhalesini yaptığınız bir inşaata her an en az bir defa gidip kontrol edin. Çünkü, işin sahibi yüklenici firmalar değil, sizlersiniz” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, İl Koordinasyon kurulu toplantısı öncesi yaptığı konuşmada daha önceki il koordinasyon kurulu toplantılarındaki standart uygulamayı değiştiren konuşma ve uygulamalar yaptı. Daha önce daire müdürleri sunumlarını yapıp, ilgili müdüre sorusu olanlar sorusunu toplantının sonunda sorabiliyordu. Toplantıda, sunum yapan müdüre sorusu olan anında sorma imkanı buldu ve çözümü için de Vali Günaydın, sorunların çözümü için bir araya gelmeleri talimatını verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şehmus Günaydın, Keçiborlu’ya yapılmakta olan öğrenci yurtlarının durumu konusunda sunum yapan Çevre İl Müdürü İlker Yavuz’un sunumu sırasında; “İşler çok yavaş ilerliyor. Bu yurtlar yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmelidir. Çünkü, Eylül ayında binlerce öğrenci Isparta’ya gelecek ve dolayısıyla konaklama potansiyelimiz olmazsa bunlar açıkta kalacak. Bu da bizim için kötü bir  durum olacaktır. Onun için, bu konuda işler hızlandırılmalıdır. Müdür bey, bayramdan önce bana söylediğinde yüklenici firmanın yani müteahhidin bayramdan sonra işçi sayısını artırarak süratle inşaatı tamamlayacağını söylemişti. Ama şimdi işçi sayısının artırılmadığı söyleniyor. Böyle bir şey olamaz.

İhaleyi kim yani hangi kamu kurumu yapıyorsa o inşaatın kontrolü ve bitimine kadar takibinden de o kurum sorumludur. Çünkü, inşaatları belki yüklenici firmalar yapıyor ama işin asıl sahibi sizlersiniz. Yani, devlet olarak bizleriz.

Onun için ihalesini yaptığınız bir inşaatı en az ayda bir defa bizzat kendiniz giderek kontrol edin ve ne durumda olduğunuz gözlerinizle görün. Ben o inşaatı kontrole gittiğimde ilgili müdür o inşaatla ilgili konuya hakim olması zaruridir. İşin asıl sahibi olarak sizler kontrol ettiğinizde iş istenilen şekilde olmuyorsa gereğini de yapmaktan kaçınmayın” dedi.

 “ÇALIŞMALARINIZI KAMUOYU İLE PAYLAŞIN”

Vali Şehmus Günaydın, resmi kurum ve kuruluşların müdürlerine yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyurulması konusunda gazetecilere açıklama yapmalarını isteyerek; “Kurumunuzun çalışmaları ile ilgili bilgileri basınla paylaşabilirsiniz. Bunda gocunacak bir durum yok” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, daha önce söylenen ‘fiziki gerçekleşme şu kadar, parasal gerçekleşme bu kadar’ gibi açıklamaların yapılmamasını isteyerek; “Arkadaşlar, bu bilgiler teknik bilgilerdir. Şuanda burada bu teknik bilgileri dinleyerek vakit geçirmeyelim. Biz, somut ve yapılan çalışmaları ele alalım. Onun için sizler de somut işlerden bahsedin.

Biraz önce bahsettiğim teknik ve kurumunuzla ilgili çalışma bilgilerini daha sonra basınla paylaşarak kamuoyuna aktarabilirsiniz.

Gazeteci arkadaşlarımız da Isparta’da yapılan veya yaşananları bizlere aktararak kamuoyunu  bilgilendirmekte ve bir anlamda bizim gibi kamu görevi görmektedirler. Bizler, Isparta’da yapılan çalışmaları veya olan olayları Isparta’da yayın yapan Televizyon ve Gazetelerden öğrenmekteyiz. Onun için, kurumunuzda yaptığımız çalışmaları halka aktarmak için gazetecilere bilgi verebilirsiniz. Açıklamada bulunabilirsiniz. Bunda hiçbir sorun yoktur” dedi.

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...