SDÜ’de öğrenim gören yabancı öğrenciler meydanlarda

23 Temmuz 2016 13:08

Hükümet Meydanı'nda bir araya gelen binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MGK ve Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamayı dinledi. Vatandaşlar, Erdoğan'ı sık sık alkışladı.

Gösterilere Süleyman Demirel Üniversitesinde eğitim gören çeşitli ülkelerden 50'ye yakın öğrenci de katıldı.

Türk bayrakları sallayan ve darbe karşıtı sloganlar atan öğrencilerden Somalili Guled Abdurrahman Hassan, kente 2012'de geldiğini, burada yeni bir hayata başladığını söyledi.

Kendi ülkesinde sık sık darbeler yaşandığını, bu nedenle darbenin ne olduğunu çok iyi bildiğini anlatan Hassan ancak Türkiye'de darbenin değil, halkın ve demokrasinin kazandığını kaydetti.

Hassan, bugün Türk halkının darbe girişimine karşı başlattığı mücadeleye destek için geldiğini ifade ederek, Türkiye'de halkın ve demokrasinin kazanacağını vurguladı.

Sudan'dan gelen Abdullah Hassan Muhammed de Isparta'da huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Darbeye "hayır" demek için geldiğini aktaran Muhammed, "Darbe gerçekten çok kötü bir şey. Bizim ülkemizde de darbe olmuştu ancak Türkiye'de halk kazandı." dedi.

İçinde 200'e yakın yabancı öğrencinin olduğu SDÜ PANGEA Kulübü Başkanı İlker Özçelik de yabancı öğrencilerle FETÖ'nün Türkiye üzerinde oynadığı son oyun olan darbe girişimini lanetlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Sudan'dan Endonezya'ya, Malezya'dan Kosova'ya kadar birçok yabancı öğrencinin buraya geldiğini ifade eden Özçelik, "Bugün burada sadece 79 milyonun sesi yok, 1,5 milyar İslam aleminin sesi var. Biz onların, biz de onların kardeşiyiz. Burada darbe yaşayan öğrencilerimiz var. O yüzden Allah bizi her türlü darbeden, darbeciden korusun." dedi.

Özçelik, darbeye karşı 20 dilde "Darbeye hayır" pankartı hazırladıklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...