Bank Asya kapatıldı

21 Temmuz 2016 18:23

FETÖ/PDY'nin (Paralel Devlet Yapılanması) finanstaki en önemli sacayağı olan ve yönetimine geçen yıl el konulan Bank Asya'nın faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 29 Mayıs 2015 tarihinde temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi fona devredilen, cuma günü yapılan satış ihalesine de teklif gelmeyen Bank Asya'nın faaliyetlerinin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 107'nci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında geçici olarak durdurulmasına karar verildiğini bildirdi.

Bankacılık Kanunu'nun fona devredilen bankalarla ilgili hükümler içeren 107. maddesi, TMSF'ye ortaklarının temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi devredilen bankanın faaliyetlerinin fon kurulunca belirlenecek süre ile geçici olarak durdurma yetkisi veriyor. Bank Asya'nın satış ihalesinde teklif gelmemişti.

Borsa Genel Müdürlüğü de Bank Asya hisselerinin işlem sırasının kapalılık halinin devam etmesine karar verildiğini duyurdu. Hisseler geçen cuma günü gerçekleştirilecek satış ihalesi sonuçlanıncaya kadar geçici olarak işleme kapatılmıştı. Banka, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçtikten sonra, gerçek mali durumu ortaya çıkmıştı.

Bank Asya Müşterilerinin İşlemlerini Yapacağı Adres

Bank Asya'dan müşterilerine duyuru yapıldı. Bankayla ilgili bazı işlemlerin Şekerbank üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

Faaliyetleri durdurulan Asya Katılım Bankası AŞ (Bank Asya), müşterilerine duyuruda bulundu. Duyuruda şöyle denildi:

İŞLEMLER ŞEKERBANK ÜZERİNDEN

"TMSF'nin aldığı karar gereğince bankamız faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştur. Bank Asya ödemelerinizi Şekerbank'tan TC kimlik numarası, Bank Asya hesap numaranızı belirterek gerçekleştirebilirsiniz. Kredi kartı ödemeleriniz için TC kimlik numarası veya Bank Asya hesap numaranızı ve kartınızın son 4 hanesini belirterek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz."

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...