Siyasilerden darbe tepkisi

19 Temmuz 2016 18:36

Askeri darbe girişimine AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy ve Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay’dan sert tepki geldi.

Fetullahçı bir grup subayın darbe girişimine Isparta’dan muhalefet parti temsilcileri de tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy ve Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, millet iradesinin darbe girişimini engellediğini ifade ettiler.

ZABUN: DÜNYA BU BİRLİKTELİĞİ İYİ OKUMALIDIR

Türk Milletinin hiç ayrım yapmaksızın demokrasisine sahip çıktığını belirten AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, "Bu birlik ve beraberlik karşısında duygulanmamak elde değil. Bu ortak tepki bu ortak tavır milletimizin gücünü bir kez daha göstermiştir. Dünya bu birlikteliği iyi okumalıdır" dedi.

Öte yandan darbe girişimi yapan askerlerin helikopterle Yunanistan'a inmesinin önemli bir işaret olduğunu savunan Zabun, "Bunu iyi okumak gerekiyor. Neden Yunanistan? Bu girişimin arkasında hangi güçler var? Biz Yunan askerini orada denize döken bir milletiz. Onun için bu olay manidardır" açıklamasında bulundu.

Osman Zabun ayrıca tüm siyasi partilere, medya kuruluşlarına, yerel basına, ulusal basına da ortak tavır gösterdikleri için teşekkür etti.

ERSOY: HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞIYIZ

Darbe girişimin hiçbir türlüsünü kabul etmediklerini belirten CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, “Türkiye demokratik bir ülkedir. Bu anlamda darbe girişiminde bulunanları kınıyoruz” dedi. Ersoy, “Cuma gününden beri ülkemizde yaşanan olayları ibretle izliyoruz. Daha önce alıştığımız darbelere benzemeyen değişik bir darbe denemesi. Baştan itibaren parti olarak darbeye karşı olduğumuzu açık bir şekilde ortaya koyduk. CHP her türlü darbeye karşıdır. Askeri darbeye de, sivil darbeye de, saray darbesine de karşıyız. Bu konuda tutumumuz açık ve nettir. En kötü parlamenter sistem en iyi askeri darbeden çok daha iyidir. Türkiye demokrasiye layık bir ülkedir. Darbe yapmaya kalkanları kınıyoruz. Demokrasimize sahip çıkıyoruz. O askerler de emir kulu. Çoğu nereye gittiğini bilmiyor. Bazı komutanların emirleriyle hareket ettiler. İnternette bir askerin başlarının kesildiğini gördük. Bunlara da dikkat edilmesi lazım. Halkımızın da sağduyulu olması lazım. Bazı provokatörler insanları karşı karşıya getirmek isteyebilir. Bu hususlara dikkat çekmek istiyorum.”

YALÇIN: BU ÜLKENİN TARİHİNE EN BÜYÜK İHANETTİR

Milletin kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren MHP İl Başkan İsa Yalçın, “Demokrasi dışında hiçbir yönetimi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Yalçın, “Milletimiz bu konuda kararlılığını  bir kez daha ortaya koydu. Biz demokrasiden yana, millet egemenliğinden yana ve cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan bir anlayışla bu ülkenin yönetilmesinden yanayız. Seçimle gelenlerin başka bir yöntemle iktidardan uzaklaştırılmaya çalışılması bu ülkenin tarihine en büyük ihanettir. MHP, ilk olayın anlaşılma aşamasında bile direkt kararlı tutumunu göstermiş, sayın genel başkanımız bu konuyla ilgili net tavrını ortaya koymuştur. Demokrasi dışında hiçbir yöntemi kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye’nin geldiği noktada ve günümüzde dışarıdaki algıların bizim için tamamen olumsuza dönüştüğü bu günün hesabını herkes mutlaka vermelidir. Bu ülkeye bu acıları yaşatan, vatan savunması için eğitime gönderdiğimiz 20 yaşındaki delikanlıların bu ülkedeki demokrasiye ve bu milletin karşısına çıkaranların da hesap vermesi gerekir. Namlusunu halkına ve milletine çevirmiş tanklara da hiç kimsenin selam durması beklenemez. Bu millet buna tepkisini mutlaka verirdi. Cuma günü de vermiştir. Olayın iyi analiz edilmesi ve suçluların çok kısa sürede ve bu yaşattıklarının karşılığını alacak şekilde cezalandırılması gerekir” dedi.

GENÇAY: YAPILAN DARBE MİLLETE ÇARPMIŞ VE PÜSKÜRTÜLMÜŞTÜR, YOK OLMUŞTUR

Darbelerin Türkiye’ye her zaman zarar verdiğini ifade eden Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, “Darbelerden en çok zararı Saadet Partisi almıştır” dedi. Gençay, “Türkiye’de bir darbe girişimi olmuştur. Bu darbe girişimleri Türkiye’mize hep zarar vermiştir. 60 darbesi, 12 Mart muhtırası, 80 darbesi ve 28 Şubat. Bunlardan en çok zarar gören parti de biziz. Ancak milletin iradesini yok sayanlar milletin devleti değil de devletin milleti olsun diyenlerin mücadelesini millet kazanmıştır. Yapılan darbe millete çarpmış ve püskürtülmüştür, yok olmuştur. Allah’ın izni ile bundan sonra Türkiye’de hiçbir zaman darbe mantığı olamaz. Artık cesaretleri ve güçleri milletten yedikleri son darbe ile bitmiştir. İnşallah bir daha da olmamak üzere yok olurlar ve milletimizin iradesi her zaman bu ülkemize hakim olur” şeklinde konuştu.

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...