“İdari para cezaları tahsilat oranımızı düşürüyor”

7 Aralık 2012 18:38

Defterdar Rahmi Turan, bir çok kurum ve kuruluşun vatandaşlara yazdıkları idari para cezalarının tahsil edilmesi için kendilerine gönderildiğini belirterek; “Tahsil edilemeyen paraların % 80’ini bu idari para cezaları oluşturuyor” dedi.

Isparta’da 25 bin 500 vergi mükellefinin bulunduğunu ve bu mükelleflerin mutat vergi ödemelerini büyük oranda zamanında yaptıklarını ifade eden İl Defterdarı Rahmi Turan; “Bilindiği gibi, Emniyet Müdürlüğü tarafından kesilen trafik cezaları ve kabahatler kanunu çerçevesinde kesilen idari para cezaları gibi birçok çeşitli kurum ve kuruluşların vatandaşlara kestikleri idari para cezaları tahsil edilmesi için bize yani Defterdarlığa gönderilerek bizim tahsil etmemiz isteniyor. Bu cezalar vatandaşın gücü ne olursa olsun aynı şekilde yazılıyor. Yani fakire de zengine de aynı ceza yazılıyor.

Evet, biz yatırım değil hizmet kurumuyuz. Bu da bizim görevimiz. Ancak, bu tahsilatları yapmakta zorlanıyoruz. Çünkü, söz konusu cezaların tahsili için yaptığımız çalışmalarda büyük çoğunlukla ya adres meçhul oluyor ya da adresinden taşınmış oluyor veya adresinde bulunmuyor. Dolayısıyla tahsilat düzenli olarakyapılamıyor. Bu da, Defterdarlık olarak tahsilatımızın miktarını ve oranını düşürüyor” dedi.

İl Defterdarı Rahmi Turan, genel vergi tahsilat oranının şuanda % 65 dolaylarında olduğunu belirterek, bu oranın yıl sonuna kadar % 87’lere kadar  çıkacağını sözlerine ekledi. 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...