“Bediüzzaman Şehrinizde” isimli tiyatro oyununun Galası Isparta’da yapılacak

14 Temmuz 2016 18:44

Bedüizzaman Şehrinizde isimli tiyatro oyununun galası için tarih belli oldu.

Bedüizzaman Şehrinizde “Özleminizi gidermeye geliyoruz” sloganıyla tiyatro oyununu 81 ilde oynatmayı hedefleyen ve bu güne kadar yaptıkları diğer organizasyon ve gösterimlerle yaklaşık 4 Milyon izleyiciye ulaşan ekip gala tarihini 16 Temmuz olarak belirledi. Tek çabalarının gittikleri illerde Üstadın adına ve hayatına yakışan derece de salonların tıka basa dolması olduğunu belirten yapımcı Ufuk Balkis, “Bismillah her hayrın başıdır diyerek çıktığımız yolda Ispartalıları üstadın tiyatrosunu kucaklamaya davet ediyorum” dedi.

Üstad’ın hayatında büyük önem taşıyan Isparta ilinde yapılacak olan gala için Ispartalıların desteği bekleniyor. Said Nursi’nin hayatından kesitlerle gençlere tavsiyelerini konu edilen tiyatro oyunu için Yapımcı Ufuk Balkis, “Üstadın dediği gibi “Bismillah her hayrın başıdır” diyerek yola çıktık. Bedüziizaman Hazretlerini tanımayanlarla buluşturmaya, tanıyanlarla da Alman sanatçılara yaptırılan maske sayesinde üstadla özlemlerini gidermeye hazırız” dedi.

81 İLDEN DAVET BEKLİYORUZ

Isparta’da yapılacak olan galanın ardından 81 ilde oyunu sergileyip toplam 2 Milyon insan ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yapımcı Balkis, “Oyunumuzu her ilde kardeşlerimizle buluşturmak istiyoruz. Bunun için yurtiçi ve yurtdışındaki bütün kardeşlerimizin davetlerini bekliyoruz. Tek isteğimiz salonların tıka basa dolması” diye konuştu.

OYUN GENÇLERE YÖNELİK

Oyunun genel hedef kitlesinin anne baba ve gençlere yönelik olduğunu da sözlerine ekleyen Balkis, “Üstadın hayatını 4 yıldır inceliyoruz. Yazdığı eserler, yaşadığı sürgün, dik duruşu, her biri bize rehber oldu. Oyuncularım yaklaşık 5 aydır oyuna hazırlanıyor. Oyunumuzun her dakikası çok kıymetli. Her izleyen mutlaka kendinden ve kendi ailesinden bir parça bulacak. Gençlere yönelik bir oyun gibi görünse de her anne ve babanın da oyunu mutlaka izlemesi gerekiyor. Hedef kitlemiz üstadı tanıyanlar değil. Bizim amacımız üstadla tanışmamış olan kesimler. Kardeşlerimizden ricamız oyuna destek sağlamaları ve sahiplenmeleridir” diye konuştu.

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...