“Fitre ve zekatlarınızı TDV’na verebilirsiniz”

30 Haziran 2016 18:19

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, fitre ve zekatların Türkiye Diyanet Vakfı’na verilebileceğini belirterek; “Vakfımız, bunları dünyada aç, sefil ve mağdur olan Müslüman kardeşlerimize ulaştırmaktadır” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından bu yönde bir yardım kampanyası başlatıldığını ifade eden İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız; “Vatandaşlarımız zekat ve fitrelerini de dünyanın dört bir yanında sıkıntı içinde olan Müslümanlara bağışlayabilir. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde bu konuda yardım kampanyası başlatmıştır” dedi.

Başta Suriye ve Arakan'daki Müslümanlara soykırım uygulandığını ve onlara yardım eli uzatmak için geçen hafta harekete geçtiklerini belirten Yıldız, tüm operatörlerden 5 lira karşılığı 5601'e kısa mesaj atarak, Vakfın internet sitesinden, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın ilgili hesaplarından yardım yapılabileceğini bildirdi.

Yardımların açılan yardım hesabında toplandığını ifade eden Yıldız, kampanyanın Ramazan Bayramı'na kadar devam edeceğini ve sadece nakdi yardım kabul ettiklerini söyledi.

Kampanya gösterilen ilgiden memnun olduklarını da dile getiren Yasin Yıldız; “Vatandaşlarımız sadece bağışlarını değil, zekat ve fitrelerini de Arakan'daki Müslümanlar'a bağışlayabilirler” diye konuştu.

Bu haber 598 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...