21 Milyon TL’lik yatırım teşvik almaya hak kazandı

29 Haziran 2016 18:31

Isparta’da mermer madenciliği ile hidroelektrik ve güneş enerjisinden elektrik üretimi alanlarında olmak üzere toplamda 20 Milyon 810 Bin TL’lik yatırım, teşvik almaya hak kazandı.

Ekonomi Bakanlığı, 1-31 Mayıs 2016 arasında Teşvik Belgesi verilen yatırımların listesi Resmi Gazete’nin cumartesi günkü sayısında yayımladı. Listeye göre Isparta’da yapılması öngörülen 6 yeni yatırıma teşvik verilecek. Bu yatırımlardan birisi mermer madenciliği alanında olurken ikisi de hidroelektrik santralinden elektrik üretimi konusunda oldu. Diğer 3 tanesi de güneş enerjisinden elektrik üretimi alanında teşvik belgesi almaya hak kazandı.

Balmahmut Petrol Ürünleri ve Dinlenme Tesisleri Ticaret LTD ŞTİ, mermer madenciliği alanında teşvik almaya hak kazandı. Şirket, yılda 3 bin 600 metrekare mermer üretimi yapacak ve 15 kişiye istihdam sağlayacak. Yatırım bedeli ise 3 Milyon 320 Bin TL.

PE Enerji Üretim Dağım A.Ş ise Elektrik Enerjisi Üretimi(HES)  alanında Isparta’da 2 yatırım için teşvik almaya hak kazandı. Şirket her iki 900KW’lik üretim yatırımı için 4 Milyon 530 Bin TL’lik yatırım yapacak ve 4’er kişiden toplam 8 kişiyi istihdam edecek.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda da 2 şirket toplamda 3 yatırım yapacak. Sadık Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD, Isparta’daki 2 farklı Elektrik Enerjisi Üretimi(GES) yatırımı için her iki 1 MW üretime yatırım başına 3 Milyon 340 Bin TL için teşvik belgesi almaya hak kazandı.

Sadık Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD ise Elektrik Enerjisi Üretimi(GES) alanında 1 MW’lik üretim için 3 Milyon 340 Bin TL yatırım yapacak.

Beyhan Enerji Üretim Dağıtım İnşaat Turizm San ve Tic. A.Ş. de Elektrik Enerjisi Üretimi(GES) yatırımı için 48 MW’lik üretime 1 Milyon 750 Bin TL’lik yatırım yapacak.

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...