“Benim önceliğim Isparta’nın alacağı hizmetler”

22 Haziran 2016 10:48

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yapılmak istenen atamalarla ilgili AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce’nin açıklamalarının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’te çarpıcı açıklamamalarda bulundu.

Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Basın Kulübü programına konuk olan AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği atamaları konusunda atanacak kişilerin ahlaklı ve dürüst olması gerektiğini, atamalarda kendisinin de kanaatinin alınması gerektiğini ifade etmişti.
Milletvekili Yüce’nin bu açıklamaları Kanal 32’nin bir diğer programı Birebir’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e soruldu.
Atanacak kişide aranan liyakat, dürüstlük ve çalışkanlık kriterlerinin olmazsa olmazlardan olduğunu vurgulayan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi “Zaman zaman zaten benim aslında Isparta’da bazı arkadaşlarla ayrıştığımız noktada o. Sadece körü körüne bir gayret uğruna Ak Partinin bugünkü konumunu nasıl bir kitle partisini toplumun bütününü 78 milyonunu, Isparta’nın tüm çevresini unutarak körü körüne siyaset yapma uğruna, sayın Yüce’nin de belirttiği liyakat, dürüstlük ehliyet ilkelerinin önüne başka şeyleri de koydukları için biz onlarla anlaşamıyoruz, karşı karşıya geliyoruz. Said bey doğru söylemiş. Bu işin temeli dürüstlüktür, liyakattir, dürüstlüktür, ehliyettir. Bizim bu konudaki tavsiyelerimiz de tamamen bu daire içerisindedir. Ama maalesef toplumda her zaman 3-5 zibidi çıkar, birbirlerine gayri ahlaki biçimde, insanların günahına girerek farklı biçimlerde suçlayabilir. Farklı dedikodular üretebilir. Bunları her zaman görüyoruz ve yaşıyoruz. Ancak herkes oturduğuna, kalktığına dikkat edecek. Yani bir kere Allah‘tan korkmamız lazım. İnsanlarla bir şey söylerken gıybet ediyor muyum, dedikodu yapıyor muyum, yanlış bir şey söylüyor muyum, günaha giriyor muyum diye insanın mutlak suretle kendisini test etmesi ve tartması lazım.
Ben inanıyorum ki bu kurumların atama noktasındaki amirleri biz değiliz. Kültür ve Turizm Müdürünü ben atarım ne de Said bey atar. Ne de başka bir milletvekili atar. Ne de Kamu Hastaneleri Birliği’nin Genel Sekreterini bizler atarız. Onların da kendi bakanları var. Hatta bunların bazıları 3’lü kararname ile atanır. Devlette bunların yöntemleri vardır. Tabi ki Isparta’nın menfaatleri için, Isparta’nın hayrına, Isparta’nın tamamını kucaklayabilecek bir biçimde bu tercihlerin yapılması noktasında tavsiyelerimizi söyleriz.
Geçenlerde sağlıkla ilgili bir internet sitesine haber yaptırıyorlar. Süreyya bey muhafazakârların kıyımına girdi falan. E bakıyorsunuz kim o muhafazakâr diye. Muhafazakâr diye gösterdikleri adam 2 kişi çıkmışlar bu paralel yapı operasyonuyla ilgili davanın bir tanesinde daha şüpheliler içeride ifade verirken, kapıda onların çıkmasını bekliyor. Şimdi paralel yapıyla ilgili Milli Güvenlik Kurulu’nun böyle bir kararı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, devletimizin ilgili organlarının mücadelesi var. Böyle bir noktadan bize farklı bir algı operasyonuyla saldırmaya kalktılar. Neticede bu iş bumerang gibi. Sizlerde gazetecilik yapmışsınız bulmuşsunuz gelmişsiniz adamın görüntülerini internet sitesinde yayınlanınca ne oldu sustu herkes yerine çekildi.
Said bey benim milletvekili kardeşim, yol arkadaşım. Siyasi akrabam. Biz zaman zaman farklı düşünebiliriz. Her zaman aynı şeyi düşünmek durumunda değiliz. Aynı yönde bakmayabiliriz. Bunlar gayet doğal. Burada sanki bu manada sorun varmış gibi, bu işi kaşıyacak sorular sorulmasını, bunların üzerinden siyaset yapılmasını gülümseyerek geçiyorum. Benim önceliğim Isparta’nın alacağı hizmetler. Önceliklerimiz farklı.
Said bey benim dava arkadaşım. Biz kendi içimizde çözeriz. Bu işte atamaları yapacak olan bakan ark adaşlarımızdır. Isparta için bakan arkadaşlarımızda uygun olanı yerine getireceklerdir. Ben said beyin dediklerine tamamen, yüzde 100 iştirak ediyorum. Bu tamamen ehliyet birinci sıradadır, ahlak, dürüstlük ikinci sıradadır. Onun dışında biz başka bir şeye bakmıyoruz. Zaten bazı arkadaşlarla, zibidi diyorum ya kusura bakmasınlar. Onlarla da ayrıştığımız nokta orası.”

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...