Gaziler Parkı Ebedi Kalacak

22 Haziran 2016 18:46

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Demirköprü mevkiinde yer alan 3700 metrekarelik alanda başlattığı Gaziler Parkı ile ilgili çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Adına yakışır bir park yapmak için özel bir çalışma yürütülen alanda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, park alanında devam eden altyapı, aydınlatma ve diğer proje detaylarını inceledi.

Parkın süratle yapımının devam ettiğini ve eksikliklerin giderildiğini ifade eden Başkan Günaydın, Gaziler Parkı’nın ebedi olarak kalacağını söyledi. Gaziler Parkı’nın bulunduğu alan itibariyle her iki tarafının da köprü olduğunu ve bu köprülerde de çalışmaların gerçekleştirildiğini aktaran Başkan Günaydın, “Bu parkımız ayrıca her iki köprümüzü de bütünleyen bir park oluyor” dedi.

Park için özel objeler hazırlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmaların Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde devam ettiğini kaydetti. Günaydın, “Şehitler ve Gaziler Parkımız birbirini bütünleyecek. Isparta’mız gül ismi ile anılıyor. Bu parkımız da gül temalı olacak. Bu sezon kış girmeden 500 bin gülfidanı dikme hedefi koymuştuk, bunun 280 bininin dikimini gerçekleştirdik. Yine gelecek sezon hedefimizi 500 bin adet olarak belirledik ve bu hedefe ulaşacağız. Gül temamızı tüm şehrimize yayıyoruz. Bu güzellikler, yaşanabilirlikler Isparta’mız için. Isparta’mız her zaman yaşanabilir kent olacak” görüşlerinde bulundu.

Isparta’da başlatılan şehir süsleme sanatı çalışmalarının devam ettiğini belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine beyaz mermerden heykel çalışmaları yapıldığını ifade etti. Günaydın, Isparta için 16 adet heykel yapıldığını bunların Isparta ile ilgili olduğunu ve yapılan bu heykellerden 2’sinin Gaziler Parkı’na konacağını söylerken, diğerlerinin de Mimar Sinan Caddesi’nde yer alacağını aktardı. Günaydın, “Yapmış olduğumuz bu çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...