Köprüler Türk Mimarisinin İzlerini Taşıyor

21 Haziran 2016 19:05

Isparta Belediyesi Çayboyu üzerinde bulunan 8 adet köprünün yapım çalışmalarını devam ettiriyor. Köprülerde Türk mimarisinin kullanıldığını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Köprülerimizin yapımında estetik bir görünümün yanı sıra, desen, motifleriyle tasarımlarında Türk mimarisi kullanılıyor” dedi.

Şehirde yapımı devam eden 8 köprünün de ayrı tasarım taşıdığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu köprüler ilerleyen dönemde incelendiğinde Türk mimarisinin izleri ve farkı görülecek” görüşlerinde bulundu.

Her yapıda olduğu gibi köprülerin inşasında da dayanıklılığı esas aldıklarını ifade eden Başkan Günaydın, bu konuda da belediyenin sürdürdüğü her türlü çalışmayı teknik ekiplerle yerinde incelediğini aktardı. Günaydın, “Yaptığımız bu köprü çalışmalarıyla gelecek neslimize, şehrimize kimlik, benlik bırakmak istiyoruz” dedi.

Şehirlerin artık yapılaşma ve kullanılan proje yöntemlerinden dolayı yozlaştığını, betonlaştırıldığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ileride tarihi özellik taşıyabilecek, estetik mimariye sahip binalar ve diğer yapıların yapılmadığını dile getirdi. Bunlardan dolayı belediye olarak kendilerinin yaptıkları proje ve yapılarda bu estetiğe ve mimariye dikkat ettiklerini belirten Günaydın, “Şehirlerimiz taşlaşıyor, estetikten uzaklaştırılıyor. Bundan dolayı biz daha hassas davranıyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızın geleceğimiz için, şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...