Atabey ve Gönen’de ‘Sosyal Güvenlik’ semineri

6 Aralık 2012 17:47

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen; Sosyal Güvenlik bilincinin oluşturulması, sosyal güvenlik reformu ile Kurumumuzun vatandaş odaklı hizmet anlayışı ve mevzuatla ilgili konuların yoğunlukla işlendiği Isparta ili bütününde düzenlenen bilgi paylaşım toplantılarına Atabey ve Gönen ilçelerinde devam edildi.

05.02.2012 tarihinde düzenlenen programlardan ilki saat 10.00 da Atabey ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu Toplantı salonunda gerçekleşti. İlçe kaymakamı Sedat İnci ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve ilçe halkını katıldı.                                                                                                                 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Bayram; Kurum uygulamaları, vatandaş odaklı hizmet anlayışı, Sosyal Güvenlik reformu ve insanların günlük hayatına getirdiği yenilikler, sigortalılığın önemi, kayıt dışı istihdam vb. konularda detaylı bilgiler verdi. Daha sonra İl Müdür Yardımcısı Bayram Balban,  beraberindeki şefler  Genel Sağlık Sigortası, borçlanmalar, 6111 sayılı yasa ile getirilen yeni düzenlemeler ve Kısa vadeli sigorta kolları üzerine ayrıntılı bilgi sunarak katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

Programın öğleden sonraki bölümü ise Gönen ilçesinde devam etti. Gönen Meslek Yüksek Okulu Eğitim salonunda düzenlenen seminerde katılımcılara yukarıda belirtilen konular üzerine bilgiler verildi. Seminer sonunda katılımcılar düzenlenen seminerden duydukları memnuniyeti belirterek belli periyotlarla bu uygulamaların devam etmesi temennisinde bulundular.

Bu haber 1374 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...