65 yaş üzerine otobüs kartlarını Belediye verecek

13 Haziran 2016 16:54

Belediye Meclisi, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile şehit yakını ve gazilere verilecek ücretsiz biniş kartlarının Halk Otobüsleri Kooperatifince bastırılarak, Belediye tarafından yapılan başvurular çerçevesinde verilmesine karar verdi.

Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları sona erdi. Önceki gün saat 14.00’de Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki tüm maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Bu doğrultuda, gündemin 8. Maddesinde bulunan; 65 yaş üzeri vatandaşlara ve kanunen hak tanınan şehit yakını, gazi ve yakınları vazife ve harp malulleri, fakir ve muhtaç gibi ücretsiz yolculuk hakkının kullanılması sırasında yaşanan olumsuzlukları önlemek ve mevcut hak sahiplerine yardımcı olmak adına belediye tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere özellikleri ve şekli belirlenerek toplu taşıma kartı verilmesinin görüşülmesi teklifi ele alındı. Bu konuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından okundu. Gürakan raporunda; “65 yaş üzeri vatandaşlarımıza ve kanunen hak tanınan şehit yakını, gazi ve yakınları vazife ve harp malulü fakir ve muhtaç gibi ücretsiz yolculuk hakkının kullanılması sırasında yaşanan olumsuzlukları önlemek ve mevcut hak sahiplerine yardımcı olmak adına Belediyemiz tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere kişilerin talepleri doğrultusunda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza kanunen nüfuz cüzdanı ile biniş hakkı saklı kalmak üzere araçlarda bulunan validatör cihazlarına tanımlı kartların Belediyemize müracaat, kabul, takip ve benzeri işleyişinin yürütülmesi,, ücretsiz toplu biniş kartlarının kullanım hakkının değerlendirme kurulunca belirlenmesi, kartların Isparta S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri kooperatifi tarafından bilabedel bastırılıp Belediyemize teslim etmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.

Isparta’da binlerce kişinin beklediği söz konusu rapor, daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Böylece, 65 yaş üzeri vatandaşlara ve kanunen hak tanınan şehit yakını, gazi ve yakınları vazife ve harp malulleri, fakir ve muhtaç gibi ücretsiz yolculuk hakkının kullanılması sırasında yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 

Bu haber 917 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...