GÖLTAŞ ve ORMA Türkiye’nin en büyük kuruluşları arasında

13 Haziran 2016 16:51

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük ilk 500 kuruluşunu açıkladı. Buna göre Isparta’dan GÖLTAŞ ve ORMA listeye girmeyi başardı. Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı ilk 500 listesinde yer alan 3 Antalya firması, 2 Isparta firması ve 1 Burdur Bucak firmasını tebrik ederek, Batı Akdeniz’in ilk 500 içerisinde 6 firma ile temsil edilmesinin Bölgenin vizyonu ve ekonomik gücünü göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

BÖLGENİN ÜRETEREK YÜKSELMESİNİN ÇABASINDAYIZ

Bu başarının Batı Akdeniz’in nihai hedefine ulaşmasına da büyük katkı yapacağını belirten BAGEV Başkanı Çandır, “Tarihten gelen ekonomik, sosyal, ilim ikliminden gelen güç ve birikimle birlikte Batı Akdenizli sanayicimizin, tüccarımızın, girişimcimizin daha çok, daha kaliteli üretme isteği ile birlikte ürettiğine pazar bulma becerisi her türlü takdire değer bir gelişmedir. İş dünyasının temsilcisi olarak bizler, bölgenin üreterek yükselmesinin çabasındayız” dedi.

BÖLGEMİZDEN 6 FİRMANIN GİRMESİ MEMNUNİYET VERİCİDİR

Çandır, sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 yılında tüm dünya ile birlikte ülkemizin ticaretinde de daralma yaşanmıştır. Bununla birlikte siyasi gündemin uzun süre ekonomiyi ikinci plana itmesi, terör hadiselerin yaşattığı olumsuzluklar özel sektörümüz için zor bir yıl olmasına sebep olmuştur. Buna rağmen Batı Akdenizli firmalarımız üretimine ve ticaretine devam etmiştir. Açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine bölgemizden 6 firmanın girmesi memnuniyet vericidir. Fakat gelinen nokta bölgemizin gücünü yansıtmamaktadır. Şehrimizin büyüme ve kalkınmaya yönelik birçok göstergedeki olumlu gelişmesi ile daha fazla firmayla listede yer almayı bekliyoruz. Bu açıdan şehirlerimizin avantajlarını iyi değerlendirmeli, sorunlarımızı en kısa sürede çözüme kavuşturmalıyız. En kısa zamanda gündemin ekonomiye dönmesi sağlanmalı özel sektörün önünü açacak ekonomik programlara devam edilmelidir.”

BORÇLANARAK BÜYÜYORLAR

Öte yandan genel olarak ISO 500’deki şirketlerin esas faaliyet karlarındaki artış sevindirici olsa da finansman giderlerindeki artışın endişe verici olduğunu belirten BAGEV Başkanı Çandır, “Şirketlerin bankalara olan borçları gittikçe artıyor” dedi. Çandır, şunları söyledi: “Batı Akdeniz Bölgemizdeki illerin sıralamasına baktığımızda 2014 yılındaki firma sıralamalarına göre bu sene bazı illerde düşüş bazı illerde ise yükselişler mevcut. Genel sıralamada AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması 2014 yılında 267’nci sıradayken 2015 yılında 194’üncü, AS Çimento San ve Tic A.Ş. 2014 yılında 191’inci sıradayken, 2015 yılında 234’üncü, ADOPEN Plastik ve İnşaat San. A.Ş firması 2014 yılında 283’üncüyken 2015 yılında 242’nci, GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento San ve Tic. A.Ş. 2014 yılında 349’uncu sıradayken, 2015 yılında 375’inci sırada, Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. A.Ş. firması ise 2014 yılında 388’inciyken 2015 yılında 379’uncu ve ORMA Orman Mahsulleri Entegre Sanayi ve Tic. A.Ş. 2014 yılında sıralamaya girememişken 2015 yılında 476’ncı sırada yer almışlardır.”

Çandır, İSO İlk 500 sıralamasına girerek, Batı Akdeniz Bölgesi’nin ve Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı yapan firmaların başarılarının artarak devam etmesini dileyerek, yöneticilerini ve personelini tebrik etti.

 

Bu haber 1003 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...