“Teröristlerin ve terör yanlılarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz”

13 Haziran 2016 16:50

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar, TBMM çatısı altında siyaset yerine terör örgütünün sözcülüğünü yapan Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının son derece yerinde bir karar olduğunu belirterek; “Hak ettikleri cezayı görecekler” dedi.

Ülkemizde yaşanan terör olayları ve özellikle HDP Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar, teröre ve onun sözcülüğünü yapan siyasilere sert tepki gösterdi. Pınar, konuşmasında; “Terör örgütü PKK, son bir yılda kalleşçe saldırılarını ve gösterdiği şiddeti iyice arttırmıştır. Öyle ki, hemen hemen her gün terör saldırıları nedeniyle şehitler gelmektedir. Bu şehitlerimizin günahını gözü yaşlı annelerin, eşlerin, yetim kalan çocukların onların sorumluluğunu kim taşıyacak? Burada terör ve teröristler kadar, meclis çatısı altında onların sözcülüğünü yapan, avukatlığına soyunan Milletvekillerinin de vebali çok büyüktür” dedi.

“TÜRKİYE’NİN NE ZOR ŞARTLAR ALTINDA KURULDUĞUNU YENİ NESİLE ANLATIYORUZ”

Başkan Pınar, Bu vatanın yani Türkiye Cumhuriyetinin savaşılarak kurulduğunu, bu toprakların da savaşarak vatan olduğunu belirterek, bugün dahi savaşarak bekasını sürdürmekte olduğunu söyledi. Pınar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bizler gerek ülke genelinde gerekse Isparta’da Türkiye’nin nasıl vatan olduğunu topluma ve genç nesillere anlatmak amacıyla faaliyet gösteriyoruz. Bizim görevimiz şehitlik, gazilik, kahramanlık, cesaret ve fedakarlık gibi kavramları bu toprakların nasıl vatan olduğunu topluma ve genç nesillere anlatmaktır. Biz teşkilatımızı şehit ailelerimize ve gazilerimize hizmetin yanı sıra bu amaçla da kurduk.

“ŞEHİT NURLU, GAZİ ONURLU ASKERDİR”

Onun içindir ki, bu binalarda bu amaçla görev yapıyoruz. Bizim binalarımız aynı zamanda birer okuldur. Genç nesil yani gençlerimiz bu binalara gelerek gazilerimizle görüşebilir, onlardan harp tecrübelerini öğrenebilirler. Vatan savunmasının nasıl bir şey olduğunu öğrenebilirler. Bu vatan savaşılarak kurulmuştur. Bu topraklar savaşarak vatan olmuştur. Bugün dahi savaşarak bekasını sürdürmekteyiz. Bu topraklarda mutlak suretle güçlü olmak zorundayız. Bu nedenle geçmişimizi çok iyi bilmek zorundayız.

Şehitlerin nurlu, gazilerimizin onurlu birer asker olduğu asla unutulmamalıdır. Gazilerimiz aynı zamanda yaşayan bir müze gibidir. Gazilerimizin birikimlerinden faydalanılması yeni nesilin geleceğe daha güvenle bakma açısından son derece önem arzetmektedir” dedi.

“O MİLLETVEKİLLERİNİN HAK ETTİKLERİ CEZAYI CUMHURİYET SAVCILARI VERECEKTİR”

Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçtiğimiz günlerde yapılan oylama ile başta HDP’li Milletvekilleri olmak üzere bazı Milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunu da değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar, Meclis’te terörist istemediklerini, Türk milletini seven ve ülkeye hizmet edecek Milletvekillerinin yer almasını istediklerini söyledi. Pınar, konuşmasının devamında; “Bu konuda, dokunulmazlık düzenlemesi ile terör suçundan yargılanacak Milletvekillerine en ağır cezaların Cumhuriyet Savcıları tarafından verileceğine inanıyorum. Bundan hiçbir kuşkum yoktur.

“VATANIN VARLIĞINA, BİRLİĞİNE KASTEDENLER CEZASIZ KALMAMALI”

Yeni çıkan dokunulmazlık yasasına göre, bizi sevindiren olay şudur ki, bu ülkenin birliğine, beraberliğine kas eden iç ve dış mihrakları temizlemek için güzel bir olay oldu. En azından herkesin safı belli olmuş olur, kim nerede açıkça söyler. Bence bu yasanın geçmesi çok iyi oldu. İnşallah savcılarımızda bunun gereğini yerine getirirler. Buna eminim, yürekten güveniyor ve inanıyorum. İnşallah herkes yasalar çerçevesinde yargı önüne gelerek bütün işlenmiş suçların cezasını çekerler” dedi.

“KÜRTLERİ İSTİSMAR EDEREK ASLINDA EN BÜYÜK ZARARI ONLARA VERİYORLAR”

TBMM’de Vatanı, milleti, bayrağı ve ülkesi için çalışan Milletvekilleri görmek istediklerini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar; “Ben Meclis’te terörist istemiyorum. Eğer gelecekse vatanı için, milleti için, bayrağı için, ülkesi için çalışması lazımdır. Yoksa illegal örgütle irtibatlı olanı, örgütle birliği beraberliği olanı istemiyorum. Bunlar kürt kardeşlerimizin özgürlüklerini istismar ederek onları mağdur ediyorlar. Kürk halkını temsil ediyoruz iddiasıyla onları adeta yok ediyorlar. Kürt kardeşlerimiz şunu bilmelidirler ki, bu ülke hepimizin, bu ülke hepimize yeter, Türk’e de yeter, Kürde de yeter, Azeriye’de yeter, Çerkez’e de yeter ve bütün herkese yeter. İyi bir memleketimiz var ve buna sahip çıkmamız lazım ve bunun da kıymetini bilmemiz lazımdır.

“YASANIN BİR AN ÖNCE ONAYLANMASINI BEKLİYORUZ”

Biz, şehit aileleri ve Gazileri temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak yeni düzenlenen Dokunulmazlık Yasası’nı sonuna kadar destekliyoruz. Dokunulmazlık düzenlenmesi ile teröristlerin ve terör yanlılarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Dokunulmazlık düzenlenmesinin onaylanmasının ardından, teröristlerin ve terör yanlılarının cezalandırılması ile şehit annelerinin yüreklerine bir nebze olsun soğuk su serpilecektir. Çünkü, bizim için vatan, şehit kanının rengi olan ay yıldı bayrak gölgesinde, yemin ettiğimiz, rengini şehit kanı parıltısı, zaferlerin işareti olan şanlı bayrağımız, bizim bin defa ölmeye değer kutsalımızdır. Bu millet, Yemen’de,

Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda binlerce şehit kanlarıyla bu kutsal toprakları sulamışlar, dünyada eşi benzeri olmayan bu ülkeyi bize altın tepside bırakmışlardır. Dün olduğu gibi bugünde bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen dış güçlerin içerideki işbirlikçi uşağı teröristler vatanımdan kahraman, içi vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, kahraman Mehmetçiklerimi, polisimi ve sivil halkı katleden, sivil halkı kadın, çocuk demeden katleden bu hainlere, teröristlere maddi manevi destek veren, yardım ve yataklık eden kim olursa olsun, en ağır biçimde cezalandırılsın ki, şehit anasının yanan yüreği bir nebze olsun soğusun” dedi.

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...