Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinlikleri Başarıyla Tamamlandı

12 Haziran 2016 16:24

2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla 01-03 Haziran 2016 tarihleri arasında İlimizde de İl Müdürlüğümüz ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, “2016 Uluslararası Bakliyat Yılı” temalı olarak “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, çeşitli okullardan 30 öğrenci katıldı.

Konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede; “

Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında, İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla kamp etkinlikleri düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Birleşmiş Milletler tarafından 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla 01-03 Haziran 2016 tarihleri arasında İlimizde de İl Müdürlüğümüz ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, “2016 Uluslararası Bakliyat Yılı” temalı olarak “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği düzenlenmiştir. İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Isparta Merkez Hafız İbrahim Demiralay, Yılmaz Şener, Ülkü, Atatürk, Naşide Halil Gelendost ve Zehra Ulusoy İlkokulları 4. sınıf öğrencilerinden 30 öğrenci katılmıştır.

Etkinliğin ilk gününde İl Müdürlüğümüz Davraz toplantı salonunda İl Müdürü Cenk Şölen “Lider Çocuk Tarım Kampı” logolu pastayı katılımcı öğrencilerle keserek açılış konuşması yapmış, etkinlik ve tema hakkında bilgiler vermiştir. Konuşmalarında iklim değişikliği ve bakliyatların önemine değinen İl Müdürümüz başarılı bir kamp temennisinde bulunmuştur.

Program dahilinde 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ilan edilmesi sebebiyle İlimizde kamp uygulamasına katılan öğrencilere İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Taner Gökdoğan tarafından “Bakliyatların Sağlık ve Beslenmedeki Önemi” ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Kadriye Çarkçı tarafından “Tarımda Bakliyatların Önemi” hakkında bilgiler verilmiştir.

Bu arada etkinliğe katılan öğrencilerden “Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatların Önemi” konulu bir sayfalık kompozisyon yazmaları istenmiş, İlimizde 1. seçilen kompozisyon Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’na gönderilerek ve Başkanlıkça Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan kompozisyonlar seçilerek kompozisyon sahibi çocuklar ödüllendirilecektir.

Etkinliğe katılan öğrencilere Isparta tarımında önemli yere sahip gül, elma, kiraz hakkında bilgiler verilerek, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne geziler düzenlenmiştir. Bu geziler kapsamında çeşitli böcek türlerinin sergilendiği S.D.Ü Entomoloji Müzesi, Eğirdir Hayvanat Bahçesi, gül bahçesi gezdirilerek, çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri ve tabiatla buluşmaları sağlanmıştır.

Kamp süresince her türlü ihtiyaçları karşılanıp çeşitli hediyeler verilen, kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, eğlenceli vakit geçirdiklerini ve yeni bilgiler edindiklerini ifade eden öğrenciler kendilerine 3 gün boyunca rehberlik eden İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederek etkinliğin devam etmesi temennisinde bulunmuşlardır.

“Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinliği katılan tüm öğrencilere “Katılım Belgesi” verilerek sona ermiştir” denildi.

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...