“Dereboğazı Yolu için topyekün birliktelik şart”

5 Aralık 2012 18:16

Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet  Tural, Isparta - Antalya Dereboğazı yolunun duble yol programına alınması için bu konunun siyasete dökülmeden, popülizmden uzak olması gerektiğini belirterek; “Herkesin birbiriyle sataşması yerine Milletvekilinden sokaktaki vatandaşına kadar birlik ve beraberlik içinde olarak Isparta’nın menfaatleri doğrultusunda bu çaba ortaya konulmalıdır” dedi.

Dereboğazı Yolu konusunun son bir aydır Isparta gündemini yoğun bir şekilde meşgul ettiğine ve bu konuda siyasetçilerden sivil toplum örgütlerine kadar herkesin bir şeyler söyleyerek hatta, karşılıklı atışmaların görüldüğünü ifade eden Ahmet Tural, bu konunun Isparta’nın meselesi olduğunu ve siyaset üstü bir birliktelikle çözümlenmesi gerektiğini vurguladı.

TURAL; “BU YOL İÇİN BÜYÜK EMEKLER VERİLDİ”

Dereboğazı Yolunun diğer alternatif yola göre gerek ulaşım gerekse zaman bakımından avantajlarla dolu olduğunu ifade eden Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural yaptığı açıklamada; “Yapımı için uzun yıllar uğraş verilen ve büyük maliyetler oluşturan, 1960’lı yılların başından 1995 yılına kadar uzun bir süreçte tamamlanan, birçok hayırseverin katkısının da bulunduğu Dereboğazı yolu; Antalya trafiğinin, özellikle Alanya, Manavgat, Side gibi bir çok önemli turizm merkezinin batı ve orta Anadolu ile ulaşımını en kısa yolda sağlamaktadır. Diğer bir avantajı ise Antalya Havalimanının Dereboğazı yolu uzantısı üzerinde olması, Antalya’ya ulaşan diğer Karayolları karşısında daha cazip bir ulaşım imkanı olması özelliği taşımaktadır.

“HEM ZAMAN TASARRUFU SAĞLIYOR HEM ERGONOMİK”

Dereboğazı yolu, güzergahında bulunan doğal güzellikleri ile dikkat çekmekte ve alternatiflerine nazaran tercih sebebi olmaktadır. Yakıt tüketimi ve ulaşım süresi açısından ele alındığında ise Dereboğazı yolu, yakın zamanda yeni mühendislik teknikleri ile tamamlanması sebebi ile alternatiflerine göre ergonomik ve zaman tasarrufu sağladığı gözlemlenmektedir.

“İKİ İL ARASINDA DİREKT ULAŞIM SAĞLIYOR”

Ülkemizin sebze ve meyve ihracının büyük bir kısmını karşılayan doğu Antalya için  Dereboğazı yolunun direk ulaşım sağlaması, alternatifi olan diğer yol üzerindeki şekilde, güzergah üzerinde şehir için bulunmaması, kış koşullarında zorluk yaşanmaması gibi sebeplerden dolayı nakliyecilerin tercih ettikleri güzergah konumunda bulunmaktadır.

“DEREBOĞAZI YOLUNUN HER YÖNDEN ARTISI VAR”

Tüm bu avantajlar ve 2013 yılı yatırım programına dahil edilmesi durumunda bölünmüş yol haline gelmesini umut ettiğimiz Dereboğazı yolu bu durumda; Ulaşım süresi, maliyeti, ulaşım kolaylığı, bölge için turizmin yaygınlaştırılması, Bölge illeri arasında gelir dağılımının eşitlenmesi, Antalya’daki turizm ve sanayi potansiyellerinin Isparta ile entegrasyonu açısından bir çok büyük ve önemli değişiklikler getirecektir.

“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA FAZLASIYLA YAPMAYA HAZIRIZ”

Dereboğazı yolunun 2013 yılı yatırım programına dahil edilmesi konusunda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak temsil etmekte olduğumuz tüm esnaf ve sanatkarlar adına gereğinin yapılması için Isparta’mızı temsil eden tüm yerel ve ulusal temsilcilerimizle birlikte hareket ettiğimiz bu konuda üzerimize düşen tüm görevleri fazlasıyla yerine getireceğimizi bildiririz” dedi. 

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...